IKT-Norge

22.4.2015

NEO2015 – en suksess!

NEO2015-logo

Årskonferansen NEO2015 – din speeddate med fremtiden begynte med at næringsminister Monica Mæland åpnet konferansen med å si at “Fremtidens næring er digital!” I sin tale nevnte hun noen av de bedrifter som var hennes date for dagen. Mæland sa også at “bedrifter skal leve av overskudd – ikke tilskudd”. Næringsministeren fortalte mer om den gründerplanen hun planlegger å presentere senere i år, og det virket som det var mange i publikum som er ivrige etter å få lese om regjeringens tiltak.

Etter næringsministerens foredrag var det tid for den første runden av speeddates. Hatteland, Kahoot!, Imatis, Crypho og Xeneta presenterte seg og avsluttet med viktige utfordringer til Monica Mæland.

Etter pausen tok Charles Armstrong, gründer av The Trampery i London, publikum med storm. På en veldig interessant måte lagde han paralleller mellom Hackney og Oslo, og konklusjonen var at det finnes en utrolig kraft i Oslo man ikke må miste.

I runde 2 av speeddates presenterte Smart 113, Vidflow, Unacast, Zwipe, Pixavi og Home Control seg. Nok en gang ble mange i publikum bevisst på hva slags kompetanse det finnes i Norge.

Anita Krohn Traaseth, adm. direktør i Innovasjon Norge som var neste taler, mente at “Det nytter ikke å sitte på en fancy inkubator i Norge og drikke kaffelatte. Kom dere ut!” var hennes formaning. Hun gikk i sitt foredrag, hardt ut og knuste tre myter som hun mener at mange har om Innovasjon Norge:

Innovasjon Norge har ikke vært med på noen av dagens suksesser.

Innovasjon Norge har ingen evne til å bære frem tech-gründere.

Innovasjon Norge har ingen relevante tjenester for tech-gründere.

Disse myter møtte hun med fakta:

Innovasjon Norge har tilført norske tech-selskaper 700 millioner kroner (IFU-ordning). IKT ligger på tredjeplass bak olje og gass og helse.

IKT har fått tredje mest støtte i ordningen bak olje- og gass og helse.

Innovasjon Norge har støttet 11 av de 12 gründersatsingene som IKT-Norge presenterte som noen av de neste hotte.

Siste punkt for dagen var den første ordentlige debatten mellom byrådsleder Stian Berger Røsland(H) og utfordreren Raymond Johansen(A). Det ble en veldig bra men stundom het debatt der forskjellen mellom de to partiene kom frem. Noe de var veldig enige om var hvor viktig IT-kunnskaper i skolen er, og koding som valfag var noe begge to kunne se i skoleplanen. Resultatet av debatten får vi den 14 september.

Takk til alle dere som gjorde at NEO2015 ble den suksessen det var og takk til dere som twitret slik at #itpol ble et «trending topic» i Norge.

Program

08.00 Kaffe og registrering

08.30 Generalforsamling IKT-Norge

09.00 Velkommen til NEO2015 – Din speeddate med fremtiden

09.05 Monica Mæland, næringsminister – Verdiskaping i en digital verden

09.20 Speeddates – Hatteland, Kahoot, Imatis, Crypho, Filmgrail, Xeneta

10.10 Pause

10.25 Charles Armstrong, gründer av The Trampery

10.40 Speeddates – Smart 113, Vidflow, Unacast, Zwipe, Pixavi, Home Control

11.30 Anita Krohn Traaseth, adm. direktør Innovasjon Norge – Et digitalt drømmeløft for Norge

11.45 Debatt – Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (A) Hvem er best til å styre IT-byen Oslo?

 

Kategorier: Arrangementer, IT-politikk

Kontaktperson:

Tidligere Kommunikasjonssjef

E-post: md@ikt-norge.no

Telefon: 40495668

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+