IKT-Norge

25.8.2015

En gledens dag for datasenter og IKT-Norge

IKT-Norge medlemmen Lefdal Mine Datacenter har fått med seg to av verdens ledende selskaper innen IT og infrastruktur, IBM og Rittal. Sammen skal de bygge Europas største datasenter.

Les mer på e24.no og digi.no.

IKT-Norge satte sammen Forum for grønne datasenter 2010 og har arbeidet hardt etter det for å påvirke og forbedre villkoren for grønne datasenter i Norge.

– Dette er en gledens dag for alle som lurer på hva vi skal leve av når oljen trappes ned. IKT-Norge har engasjert seg i byggingen av Lefdal i over 5 år og derfor er vi stolte og glade når prosjektet nå presenteres for offentligheten, sier Roger Schjerva, sjeføkonom IKT-Norge.

– Med verdens største kapasitet og halv energibruk i forhold til den normale europeiske standarden ligger Lefdal godt an til å bli en stor aktør.

-Det er viktig at energiministeren i dag bekreftet at det kommer en avgiftsreduksjon for datasentrene i statbudsjettet som gjør at de behandles som annen industri. Vi er glade for at Regjeringen har lyttet til oss i denne saken, avslutter Schjerva.

Kategorier: Bransjeforum, Forum for grønne datasentre, Pressemelding, Toppsak

Kontaktperson:

Sjeføkonom

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+