IKT-Norge

28.7.2016

Når en startup blir medlem

IKT-Norge vokser stadig, og vår største tilvekst av nye medlemmer er norske teknologi-startups. Meshcrafts er en av disse, og vi tok en prat med gründer og CEO i selskapet, Åsmund Møll Frengstad, om hva de jobber med og hvorfor de ønsket å være medlem hos oss.

 

Teamet til Meshcrafts, med Åsmund Møll Frengstad i høyre hjørne.

Teamet til Meshcrafts, med Åsmund Møll Frengstad i høyre hjørne. «Teamet vårt består av tre back-end utviklere fra UiO, en front-end utvikler fra HiST/UiO, en Siv.Ing. Maskin fra NMBU og en MBA fra BI, samt en Intern fra HiOA».

Heisann Åsmund, så hyggelig å ha dere med! Hvem er egentlig dere, og hva utvikler dere?

Vi er Meshcrafts, en IT-bedrift som utvikler driftstjenester, applikasjoner og en markedsplass for el-billadning. Meshcrafts startet som studentbedrift på NMBU og har underveis rekruttert IT-studenter fra UiO og erfarne folk fra bilbransjen.

Vår løsning er en elbilladnings-plattform som kan brukes for alle, om det er ren hjemmeladning, borettslag, ansattparkering eller rene kommersielle ladeparker. Meshcrafts tilbyr ett enkelt operasjonssystem for laderen med integrasjon mot en ladeapp, og en markedsplass der alle kan tilby sin lader med sin pris til de som trenger ladning.

Hvor langt har dere kommet i utviklingen, både av produkt (teknologien, salg osv) og bedriften (investeringer, team osv)?

Basisproduktet vårt er ferdig og vi har hatt en el-billadeapp ute for Android og iOS. For øyeblikket legger vi til nye tjenester for sluttbrukere og operatører i skytjenesten vår samt implementer nye betalings muligheter.

Meshcrafts første salg var i mai og er nå i forhandlinger med flere nye kunder som ønsker seg systemer for ansattparkering, hjemmeløsninger og rene kommersielle installasjoner.

Spennende! Så, hva er din rolle i selskapet?

Jeg er Daglig Leder og grunnlegger av selskapet, og jobber hovedsakelig med forretningsutvikling og «mekatronikken»/IoT.

Hvorfor ble dere medlem av IKT-Norge?

Meshcrafts ble medlem av IKT-Norge fordi vi trenger gode støttespillere, nettverk og ikke minst hjelp til å ikke tråkke i alle de fallgruvene som er på veien. Sånn som vi i Meshcrafts ser det finnes det få som kan oppfylle den rollen bedre en IKT-norge

Vi forventer å kunne ha en støttespiller når vi trenger det og et talerør som kan løfte de sakene vi er opptatt av som vi ikke klarerer å løfte selv.

Så hyggelig å gjøre! Vi vil selvsagt gjøre vårt beste. Men, hva forventer dere av medlemskapet i IKT-Norge?

Vi forventer å kunne ha en støttespiller når vi trenger det og et talerør som kan løfte de sakene vi er opptatt av som vi ikke klarerer å løfte selv.

Takk for gode svar, Åsmund! Noe mer du vil legge til?

Hvis du kjører elbil og har lyst til å få navigasjon og betaling med på ladeappen din tar vi gjerne i mot brukere som kan hjelpe oss med å levere et enda bedre og gratis produkt til elbilistene. Evt har du lyst til å dele din ladestasjon med resten av elbilistene ta kontakt så vi kan få din stasjon opp i markedet.

Er du en startup og vurderer å melde deg inn? Les mer om hva det innebærer her, og husk at vi har en spesialpris på medlemskap for startups! 

Kategorier: Personer, UP!

Kontaktperson:

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+