IKT-Norge

1.9.2016

BI satser på nytt IT-senter!

Et nytt forskningssenter på IT så dagens lys i dag. Ambisjonene er høye.

Sut I Wong er professor og direktør ved senteret.

profile pic

Sut I Wong

-Hva håper du at senteret skal oppnå?

– Vi skal studere de økonomiske, sosiale og kulturelle endringer i Norden som Internett og digitale teknologier bringer. I utgangspunktet er vår nisje digital økonomi, sosiologi og ledelse, men vi vil øke rekkevidden både faglig og geografisk. Vi vil være både analytiske og empiriske i vårt vitenskaplige arbeid. Så ønsker vi å bringe sammen ledere fra akademia, myndigheter og næringsliv for å bygge kompetanse og innvirke på både politikk og praksis i virksomhetene.

Hun legger til at senteret også skal fokusere på utdanning av studenter. Studentene skal få kunnskaper, ferdigheter og erfaring i digitale metoder som vil kreves for å ta på seg lederroller i akademia, næringsliv og politikk.

IKT-Norges sjeføkonom Roger Schjerva holdt en tale ved åpningen av senteret. Han håpet senteret ville bidrag på tre områder, å gjøre alle virksomheter bedre forberedt på den digitale revolusjonen, få fram viktigheten av å ha en egen IT-industri i Norge og fremme digitalisering som en stor del av svaret på den nødvendige omstillingen av norsk økonomi. Les talen her

Det var BIs rektor Inge Jan Henjestad som åpnet senteret med en champagneskål. Han fortalte at BI er første business school, etter Harvard, som setter av forskningsressurser i en slik størrelse til å jobbe med internettets virkning på arbeidsorganisering og kultur. Forskningsrådet bidrar med 12 millioner til senteret. De har også fått 5 millioner av EUs forskningsmidler.

-Hvordan kan senteret bli bra for norsk IKT-næring?

– Vi håper å etablere en plattform som gjør at BI kan dele den kompetansen som både politikere og næringslivsledere trenger for å fremme en bærekraftig digital økonomi. Så handler det også om å forberede de neste generasjoner for arbeidsplassen slik den vil fungere i fremtiden, sier Sut I Wong.

Schjerva sitter i senterets “advisory board”, der sitter også representanter fra IT-bedriftene: Accenture, Basefarm, Wikimedia, Cisco og Telenor.

Roger Schjerva på åpning av senteret.

Roger Schjerva på åpning av senteret.

 

Kategorier: Arrangementer

Kontaktperson:

Sjeføkonom

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+