IKT-Norge

22.9.2016

IKT-Norge med smartby-fokus i Stavanger

6.-7. oktober er det Nordic Edge Expo i Stavanger. IKT-Norge legger sitt styremøte til byen for å dele erfaringer om smartby-tematikken.

Nordic Edge Expo er Nordens største møteplass innenfor det voksende markedet Smartby. Over 60 foredragsholdere og mer enn 100 utstillere står på programmet.

Foto: nordicedge.org

Foto: nordicedge.org

Smartby får betydelig oppmerksomhet fra myndigheter og næringsliv over hele verden. Temaet er et viktig svar på utfordringene som verden står overfor, med økt urbanisering, eldrebølge og miljøproblematikk.

Enorme markedsmuligheter

– Det ligger enorme markedsmuligheter i smartby-løsninger i krysningspunktet mellom næringsliv og offentlige myndigheter. Vi løfter temaet i kontakt med myndigheter og politikere, sier Heidi Austlid i IKT-Norge.

I forlengelse av smartby-arbeidet ser vi at temaet berører politikkområder som personvern, it-sikkerhet, datalagring, kommunereform og transport.

– Nordic Edge er et verktøy for å utvikle en av næringene vi kan leve av i framtiden. Smartby-feltet byr på store muligheter for teknologibedrifter,Vårt mål er å være en arena for kunnskapsdeling og samarbeid. Det er gledelig at IKT-Norge ser verdien av en slik møteplass, sier Herbjørn Tjeltveit, daglig leder i Nordic Edge.


Fakta om Smartby

Det globale smartby-markedet representerer i dag en markedsmulighet på over 13.000 milliarder kroner de neste fem årene og det forventes at i overkant av 26 globale byer vil være smarte byer i 2025, ifølge analyseselskaper Frost & Sullivan. Les mer her.

Kategorier: Arrangementer

Kontaktperson:

Heidi A. Austlid

Administrerende direktør

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+