IKT-Norge

14.9.2016

Pakistanske tech-startups inntar Oslo

KITE (Karachi Institute of Technology and Entrepreneurship), Telenor Group, IKT Norge og Oslo kommune skal i samarbeid med MAK (Mangfold, ambisjoner og kunnskap), UD (Utenriksdepartementet), OBR (Oslo Business Region), Kahoot og StartupLab m. fl. skal være vertskap for vinnerne av KOSC (Karachi-Oslo Startup Challenge).

Frist for å melde seg på konkurransen var 5. september, hele 144 startups har registrert seg innen fristen.

Finalen gikk av stabelen lørdag 10. september og i juryen satt en representant fra Telenor Pakistan sammen med  Javad Mushtaq, som er leder i MAK. Sjekk ut websiden www.kosc.no

Teknologi i Pakistan

Pakistan er et spennende teknologimarked i rivende utvikling. Gjennom et samarbeid mellom Oslo og Karachi har 4 pakistanske tech.startups vunnet en  reise til Oslo Innovation Week for å delta i konkurransen “100 pitches”.

– Oslo har per i dag lite næringslivssamarbeid med Pakistan, selv om enkelte norske bedrifter har tilstedeværelse i det pakistanske markedet. For Osloregionens næringsliv vil Pakistan være et viktig framvoksende marked. Samarbeid mellom startup-miljøer på tvers av land og kulturer har et stort potensial og er av gjensidig interesse, sier byråd for næring, Geir Lippestad.

I tillegg til at vinnerne vil få en måneds opphold i startup-økosystemet i Oslo, vil vinnerne bli direkte kvalifisert til å pitche på Velocity , Telenor Pakistans akseleratorprogram.

Savyour på scenen under finalen.

Savyour på scenen under finalen.

– For oss i IKT-Norge er dette prosjektet både en mulighet for å bygge realsjoner med innovasjonsmiljøet i Pakistan samtidig som vi vil bruke muligheten til å bli bedre kjent med det pakistanske miljøet i Oslo. Vi opplever at entreprenørskap og begeistringen for ny teknologi er et fundament for å bidra til en sterkere IKT-næring både i Pakistan og i Norge på sikt, sier direktør for næringsutvikling i IKT-Norge, Fredrik Syversen.

Om noen av selskapene i finalen

1. CRICFLEX – http://cricflex.com/
CricFlex er verdens første billige “weareable” for cricketspillere som ønsker å forbedre sitt spill. CricFlex oppdager automatisk en ulovlig bowling, sporer armhastigheter og mengden av spinn på ballen, eller hvis du er en batsman så forteller løsningen  feilene i din teknikk og hvordan du kan forbedre den.

2. DoctHers – http://www.docthers.com/
doctHERs ™ er en ny helsetjeneste og markedsplass som kobler kvinnelige leger til millioner av kvinner uten fast legekontakt  i sanntid. doctHERs ™ omgår sosio-kulturelle barrierer som begrenser kvinner til sine hjem, og korrigere for markedssvik. Løsningen vil gi tilgang til god helse og inkludering for alle fra kvalifisert helsepersonell.

3a. Micro Labs – http://micropowerlabs.org/
Micro Labs  lager neste generasjons enheter og gadgets for daglig bruk. Deres innledende produkt heter Flash Pack, som er en Power Bank som lader opp på bare 14 minutter fra din egen laptop lader og pakker nok strøm til å vare for hele dagen (for eksempel en og en halv lading av  en iPhone 6S). Teknologien er utviklet på kjente læresteder som GIK Institute i Pakistan og Fablab UC i Santiago Chile.

3b. Whisper O – http://www.whispero.io/
En online plattform som tillater folk å dele sine historier. Den er dedikert til å bringe ut minner, nostalagia og smil ved å koble ulike historier til forskjellige steder.

Følg konkurransen på Facebook: https://www.facebook.com/KITEOSLO/

 

 

Kategorier: Arrangementer

Kontaktperson:

Direktør for næringsutvikling

E-post: fs@ikt-norge.no

Telefon: 92032470

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+