IKT-Norge

3.1.2017

House of consulting med stor kontrakt

Vårt medlem House of Consulting landet nylig en kontrakt for leveranse av konsulenttjenester (IKT) til Helse Sør-Øst RHF.

House of Consulting er en uavhengig aktør uten egne fast ansatte konsulenter. Det er forventet at helseforetaket skal kjøpe konsulenttjenester for rundt 400 millioner kroner i året fordelt på de ulike helseregionene.

– Det er første gang en offentlig utlysning er splittet opp i tradisjonelle konsulent-tilbydere og konsulentformidlere. Det gjør avtalen banebrytende og betyr at man nå anerkjenner den store andelen frilansere i markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

“ For oss er dette tidenes bursdagsgave. At det offentlige Norge nå anerkjenner konsulentformidlere som et eget område betyr at man tar delingsøkonomien på alvor. I USA er hele én av tre frilansere. Det er på tide at man ser fordelene dette bringer med seg også i Norge, sier Mari Ann Vassgård, daglig leder og gründer i House of Consulting.


Kortreist kompetanse

I Norge øker mangelen på IKT-kompetanse. I 2015 manglet norsk IKT-næring 8600 IKT-arbeidsplasser.

«Dette er godt nytt for små aktører, sier Nard Schreurs som er direktør for eHelse og smart teknologi, i IKT-Norge. Det betyr at det blir lettere for konsulenter i mindre selskaper å komme seg inn i store prosjekter i helsevesenet».

Daglig leder i House of consulting er begeistret for avtalen:
«I et samfunnsperspektiv gir det mening å «dele godene», slik et fleksibelt frilansermarked åpner for.  Vi jobber med både frilansere og små og store konsulenthus for å finne riktig konsulent til våre kunder», sier Vassgård.

Avtalen med Helse Sør-Øst åpner for ekspansjon til andre deler av Norge.

Amesto House of Consulting er IKT-Norges utvalgte partner på konsulentformidling. Du kan lese mer om det her

Kategorier: Nyheter

Kontaktperson:

Direktør eHelse og smart tech

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+