IKT-Norge

28.4.2017

Høyesterett med viktig avgjørelse for personvern og internett!

IKT-Norge og Forbrukerrådet har tidligere vært klare på at personvern og rettstatensprinsipper også skal ivaretas på internett, og ikke settes til side slik noen rettighetshavere ønsker. I forbindelse med at flere norske internettleverandører i regi av Telenor Norge anket det opprinnelige pålegget om sensitiv informasjon om sine kunder til Njord advokater har Høyesterett nå bekreftet dette.

«Dette er en viktig avgjørelse som sender en viktig beskjed til rettighetshavere og danske Njord Advokater om at rettsstatens prinsipper ikke kan settes til side i iveren etter å håndtere ulovlig fildeling.» sier Direktør for internett og nye medier i IKT-Norge Torgeir Waterhouse.

I forbindelse med behandlingen i høyesterett leverte IKT-Norge og Forbrukerrådet et støtteskriv hvor det blant annet understrekes bekymring for «konsekvensene dersom Høyesterett rettighetshaver medhold». Les støtteinnlegg til Høyesterett fra IKT-Norge og Forbrukerrådet her.

«Vi er veldig fornøyde med at Njords useriøse aktivitet blir stoppet, vi forventer at rettighetshavere opptrer seriøst og respekterer både personvern og rettsstatens prinsipper» sier Torgeir Waterhouse.

Les dommen fra Høyesterett her.

Kategorier: Nyheter

Kontaktperson:

Direktør internett og nye medier

E-post: tw@ikt-norge.no

Telefon: 41612096

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+