IKT-Norge

Laster Hendelser

« Alle Hendelser

Arrangement

Høringsmøte – nye graveregler for bredbånd

Detaljer

Dato:
26. juni
Tid
12:00 - 14:00

Arrangør

IKT-Norge
Hjemmeside:
www.ikt-norge.no

Sted

IKT-Norge
Oscarsgate 20 Oslo
+ Google Map
26. juni 12.00 - 14.00

IKT-Norge inviterer til møte for å diskutere mulig felles/samkjøring av høringssvar, tolkning og forslag hos IKT-Norge i Oscarsgate 20, 26. juni 12.00 – 14.00.

Vi viser med dette til fremleggelse av høring om nye “graveregler” (Høring – Tiltak for bedre koordinering mv. ved planlegging og utførelse av ledningsarbeider i veggrunn, forslag til endringer i vegloven og ledningsforskriften). Dette er et gledelig resultat av bra arbeid gjennom mange år.

Mange har fått med seg at dette ser veldig bra ut for vår bransje. Overordnet sier forslaget at avgifter ikke kan overstige reell kostnadsdekning, maks 40 cm gravedybde og åpne for trenching.

Samtidig er det et stort behov for å gi tydelig regjeringen solid støtte på forslaget, komme med forslag til evt. justeringer, gi konkrete innspill til tolkning og veiledningen og vurdere egne konkrete forslag.

Et eksempel til forslag å vurdere kan være at det etableres en felles søkeportal for alle søknader hvor de forskjellige kommunene etc. mottar søknad for delen av prosjektet som berører dem. Gjerne med en som blir ansvarlig for behandlingen.

Les høringsnotatet her

Ta kontakt med Torgeir Waterhouse på e-post tw@ikt-norge.no for spørsmål/påmelding.