Fakta:
  • Innen 2030 skal vi sikre tilgang til pålitelig, bærekraftig og moderne energi til en overkommelig pris for alle.
  • Energi er den dominerende kilden til klimaendringer, og står for 60% av den totale klimagassutslipp.
  • En av fem mangler fremdeles tilgang til moderne elektrisitet. De er avhengige av ved og kull for matlaging og oppvarming av hus.
Les mer om FNS bærekraftsmål

Energi er den største bidragsyteren til klimaendringer, gjennom utslipp av CO2 og andre klimagasser. Løsningen er fornybar energi som vannkraft, vindkraft og solkraft. Nye teknologiløsninger legger også tilrette for å spare strømforbruket.

Sensorbaserte strømmålere

Med OSS strømmåler kan en sensor plasseres i sikringsskapet for å gi oversikt over strømforbruk og hjelpe både forbruker og storsamfunnet til å forstå og planlegge for mer bærekraftig strømforbruk. Sensorene er koblet til Telenors nett for IoT på 4G.

Les mer om smarte strømmålere her.

Smart hjem-teknologi med Futurehome

Telias selskap Futurehome lar deg kontrollere, automatisere og monitorere hjemmet ditt fra ethvert sted i verden. Med en app og en Smarthub kan du koble til en stadig økende liste over smarte enheter innenfor belysning, alarmer og elektroniske låser. Disse kan fungere sammen og gi deg kontroll og trygghet.

Les mer om Futurehome her.
Dette er teknologiløsninger IKT-Norges medlemsbedrifter har utviklet. Har du og ditt selskap en løsning dere vil synliggjøre? Send bidrag til kommunikasjonsdirektør Line Gaare Paulsen: line@ikt-norge.no.