For 11 året på rad reiser IKT Norge og Innovasjon Norge til verdens største mobilmesse i Barcelona med norske teknologibedrifter. Mobile World Congress (MWC) er verdens største messe for mobilkommunikasjon og et viktig tilbud for norske aktører som vil i kontakt med det virkelig store markedet.

– Det er gledelig at norske selskaper er representert blant verdensledende teknologier på MWC.  Også i år har vi med en fin blanding av erfarne selskaper som Cellvision og nye vekstselskaper som CHECKD i den norske fellespaviljongen. Det er denne miksen som gjør MWC unik. Her er det store synergier mellom de etablerte og nye selskapene som sammen bygger en sterkere norsk merkevare innen mobilteknologi, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

På årets messe er det mer enn 1900 utstillere, og det er ventet 85.000 besøkende fra mer enn 200 land i løpet av de fire dagene messen er åpen.  15 selskaper fra Norge vil stille ut, av disse er 10 med i den norske fellespaviljongen.

-Vi har selskaper som kommer fra olje og gass, vi har høyteknologi chip som Nordic Semiconductor og høyteknologi software som Biometrics. Det blir en attraktiv gjeng, og viser spennet i norsk IKT næring. Det er morsomt å se at noen av de selskapene som har stått på den norske fellespaviljongen tidligere, nå har vokst og har egne stander, sier Fredrik Syversen fra IKT Norge.

Verdens viktigste og mest effektive utstillingsvindu
MWC har en enorm interesse blant aktører fra hele verden. Dette er stedet de norske teknologibedriftene treffer eksisterende og potensielle kunder, danner viktige internasjonale nettverk, i både formelle og mindre formelle sammenhenger.

Et annet viktig aspekt er den verdenspressen som er i Barcelona for å plukke opp de siste nyhetene i bransjen. Kombinert med å være på samme arena som de aller største operatørene og selskapene gjør dette MWC til en ypperlig anledning til å vise seg fram.

-For at CHECKD skal kunne utvikle seg og være bedre enn konkurrentene må vi kjenne til og bruke det siste av teknologi og løsninger. Leverandørene av dette er for det meste representert på MWC, så vi kan «scanne» igjennom messen, finne de beste og invitere dem til «vår» stand. Har man ikke en stand blir man fort «some small Norwegian company» og lite interessant. Nå er vi fem personer som kan bytte på vaktene på standen, hente informasjon, gjøre demoer og gå i møter, sier Tom-Erik von Krogh-Martinsen, CEO i CHECKD, som er en del av den norske fellespaviljongen.

Innovasjon Norges internasjonale nettverk
Innovasjon Norges rolle er å bistå små og mellomstore bedrifter fra oppstart til internasjonal vekst gjennom blant annet å synliggjøre dem på messer som MWC. Norske aktører har gode muligheter til å hevde seg internasjonalt, men trenger hjelp for å vise seg frem på de riktige arenaene.

Innovasjon Norge har 38 kontorer over hele verden, og på årets MWC stiller representanter fra flere kontorer for å snakke om markedsmuligheter med de norske selskapene.

Magnus Carlsen og Mark Zuckerberg
I år har Nordic Semiconductor, som har stand på den norske felles paviljongen, en spesiell gjestestjerne som kommer til Barcelona, verdensmester i sjakk Magnus Carlsen.

Forrige uke ble det kjent at Facebook- grunnlegger Mark Zuckerberg også skal besøke verdens største mobilmesse. Mon tro om vi på MWC får se et nytt parti sjakk mellom norske Carlsen og Facebook- milliardæren Zuckerberg?

Om Nordic Semiconductor: Norsk, børsnotert selskap som er verdensledende innen Bluetooth Smart-teknologi. Selskapet har over 360 ansatte, hvorav 260 arbeider med forskning og utvikling i Trondheim, Oslo, Finland og Kraków.  Nordic utvikler og selger integrerte kretser med Bluetooth Smart-teknologi, ANT+ samt egne proprietære løsninger. Nordic Semiconductor er en av Magnus Carlsens sponsorer.

For mer informasjon, ta kontakt med:
Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge, 93 4 58 303 / krwel@innovasjonnorge.no
Fredrik Syversen i IKT-Norge, 920 32 470 / fs@ikt-norge.no
For alt som har med Magnus Carlsen å gjøre, vennligst ta kontakt med Nordic Semiconductor:
Aina Bergerud i Nordic Semiconductor, 991 52 805 / aina.bergerud@nordicsemi.no

Utstillere på den norske paviljongen 6H20 – les mer i vedlagte fil
BARTEC PIXAVI AS
Cellvision AS
CHECKD AS
Elliptic Laboratories AS
MeaWallet AS
Next biometrics
Nordic Semiconductor
Rosberg System AS
Tellu AS
Thin Film ASA

Øvrige norske utstillere
Boost
Cup Computing
Idex
Opera
Telenor

Europeisk matchmaking:  Norske selskaper treffer selskaper fra andre land i regi av European Enterprise Network (EEN)
Aki,NTNU School of Entrepreneurship
Billettservice AS
Egmont AS
Egmont Publishing
Finn NO AS
IPCO AS
Link Mobility AS