Norske teknologiselskaper innen finans (fintech) bestemte seg, i går under et møte hos IKT-Norge, for et forpliktende samarbeid for å løfte norsk fintech-bransje.

– Norge  har hatt en sterk vekst av fintech-selskaper de siste årene og dette er en bransje som fortjener mer oppmerksomhet. Både på grunn av sin størrrelse, men også fordi de har en sterk internasjonal tilstedeværelse. Mange av de mest lovende norske tech start-up selskapene satser nettopp innen fintech, og det er store muligheter for at norden kan bli en ledende hub for fintech globalt.  IKT-Norge har jobbet med virksomhetene en og en, og er nå utfordret av en kjernegruppe om å ta et sterkere grep om utviklingen av bransjen, sier Liv Freihow, direktør for næringspolitikk i IKT-Norge

– Vi har felles utfordringer på mange plan, men vi vil kort nevne, regulatoriske forhold, bedre samarbeid med finanssektoren i Norge, felles markedsføring, messedeltagelse, og ikke minst en felles stemme i en politisk svært viktig næring, sier daglig leder i Encap Security Thomas Bostrøm Jørgensen.

Selskapene som var med å sette dette i gang er: Encap, Zwipe, mCash, MeaWallet, Evry, Opera Software, Signicat. I tillegg har større aktører som Telenor og Nets vist interesse.

Fintech samler seg hos IKT-Norge
Fintech samler seg hos IKT-Norge

Mange av aktørene er nyetablerte selskaper, og interessen fra investorer er stor. Hittil har bransjen i Skandinavia hentet over 450 millioner USD, noe som viser det store potensialet fintech representerer.

Fintech selskapene er den sterkeste drivkreften for endring i bank og betalingstjenster. Forbrukere etterspør nye, sikre måter å gjennomføre kjøp og transaksjoner, og fintech aktørene leverer disse. De fungerer både som utfordrere og samarbeidspartnere for etablerte banker. Derfor er et godt samarbeid med finanssektoren på agendaen fra første dag.