filmgrail_logoEt av IKT-Norges UP!-medlemmer har den siste uka hatt en knallansering av det første forbrukerproduktet sitt på Apples App Store. Vi sendte noen spørsmål til daglig leder i Filmgrail, Simon Soyris Strumse:

 

Beskriv Filmgrail med egne ord på to og en halv setning!

Ditt første stopp hver gang du skal finne en film. Filmgrail hjelper deg å oppdage nye filmer og finne ut hvor du kan se dem.

 

Når startet dere utviklinga av Filmgrail?

I 2012.

 

Hvordan har dere skaffet investorer, og hvorfor har dere valgt som dere har gjort?

Vi har en blanding av private investorer og såkornfond som har finansiert oppstarten. Grunnen til at vi har gjort det slik er todelt. Den ene er at dette er en enkel måte å få investeringer på, da små fond og private investorer samarbeider ganske godt. Den andre er at det har vært viktig for oss å få nøkkelpersoner med nøkkelkompetanse med på laget. Så når vi har tatt inn litt forskjellige private småinvestorer, er det fordi de innehar uvurderlig kompetanse som de kan bidra med.

 

Har dere fortsatt B2B som hovedmodell? Om ikke, hvorfor har dette endret seg?

Vi har vel i grunnen gått over til B2C som hovedmodell, selv om vi fortsatt er veldig opptatt av B2B-aspektet av tjenesten vår. Hovedgrunnen til det er at det er lettere å holde fokus på å bygge et godt produkt når man fokuserer på sluttbrukeren. Det kommer til syvende og sist B2B-kundene til gode også.

 

Hva slags rolle har medlemsskapet deres i IKT-Norge spilt?

Medlemsskapet i IKT-Norge har først og fremst vært en veldig viktig døråpner. Mange av de som i dag er involvert i Filmgrail har vi kommet i kontakt med gjennom IKT-Norge og UP!. Det blir vanskelig å overvurdere hvor mye det har betydd.

 

Hvor går veien videre?

De to siste åra har egentlig bare vært en inkuberingsperiode, og nå føles det som om vi akkurat har begynt. Vi har lansert en enkel app for å finne og oppdage filmer, og den har blitt helt fantastisk godt mottatt. For øyeblikket har vi 1500 daglige nedlastinger bare på norske App Store og det strømmer inn med gode tilbakemeldinger – og til og med takkebrev. Det er selvsagt moro.

Men det er mye arbeid igjen. Nå skal vi ta det utgangspunktet vi har og bygge et vertikalt sosialt nettverk for film. Et sted hvor du kan oppdage nye filmer og søke rundt, planlegge filmer og serier du skal se, bygge opp samlinger av filmer du har sett og gjerne vil huske, og motta stadig nye forslag fra venner og interessante filmpersonligheter. Rett og slett et hjem for enhver bruker av streamingtjenester.

Følg med – og last ned appen vår på App Store.