Kommentar av Øyvind Husby

Kan Norge og Sverige bli bedre sammen?

En felles aggressiv nabo,  svensk NATO-medlemsskap og en gryende norsk EU-debatt er tegn på at det er riktig og viktig med et tettere samarbeid mellom Norge og Sverige. Et tettere samarbeid er fornuftig både sikkerhetsmessig, økonomisk og for å få fart på det grønne skiftet.

Kommentar av Geir Olsen

Et merkelig spill om bredbånd og gigabitsamfunnet

Regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet har sammen med SV rotet seg inn et merkelig spill om bredbånd og gigabitsamfunnet. Resultatet blir mest sannsynlig at verken “gamle” eller “nye” bredbåndsmål nås. I hvert fall ikke i 2025.

Kommentar av Øyvind Husby

Nytt år – men ikke blanke ark!

Når vi snur oss i det vi går inn i et nytt år, ser vi at Norge er et av landene som har klart seg best gjennom pandemien. Når andre land stenger ned samfunnet, stopper hele samfunnet opp. Når Norge stenges ned, drives hovedfunksjonene i samfunnet videre på tusenvis av hjemmekontorer.

Kommentar av Fredrik Syversen

NDLA, et monopol

Klassekampen har i sommer hatt en rekke artikler om de ulike utfordringene med digitale læremidler i videregående skole. Den stemmen som har manglet er IKT-Norge, skriver Fredrik Syversen i denne kommentaren, tidligere publisert i Klassekampen.
Kommentar av Fredrik Syversen

Vi som bygger landet

Norge er avhengig av IKT-arbeidere for å bygge konkurransekraft og en effektiv offentlig sektor. Konsulentene er den viktigste innsatsfaktoren. Statsministerkandidatene Erna Solberg og Trygve Slagsvold Vedum krangler så busta fyker om bruk av konsulenter i offentlig sektor, eller gjør de egentlig det?