Asker er Skandinavias beste bredbåndskommune. Det slår en dybdestudie av hvordan de største skandinaviske byene fremmer bredbånd og digitalisering fast.

nordiccity

Mandag ble Askers ordfører Lene Conradi høytidelig gratulert av statsråd Rigmor Aasrud da studien Nordic Broadband City Index ble offentliggjort hos Telenor på Fornebu. Også Kristiansand og Bergen scorer høyt, mens Oslo havner langt nede på lista.

I forbindelse med at Regjeringen vil fulldigitalisere offentlig sektor, har Telenor og IKT-Norge fått utført en dybdestudie av hvordan de største nordiske byene fremmer bredbånd og digitalisering. Analytikere i Nexia DA har undersøkt hvordan 43 storbyer digitaliserer egne tjenester og legger til rette for mobil infrastruktur og bredbånd. Asker framstår som best i Norden, med helhetlige planer som ser tjenester og infrastruktur i sammenheng.

Studien fra Nexia evaluerer i detalj de 43 største byenes IKT- og bredbåndspolitikk i Norge, Sverige og Danmark. Foruten Asker scorer Kristiansand og Bergen høyt. Studien lanseres i Sverige 12.juni, og på EUs Digital Assembly i Brussel den 21.juni.