Endelig er ferien over, og kidsa i kodeklubber over hele landet kan fortsette å lære mer om programmering. I 2015 skal teknologi-initiativet Lær Kidsa Koding tilby kurs til enda flere ivrige elever. IKT-Norge medlemmet Samsung har gått inn som langsiktig samarbeidspartner, og gjør det mulig for grasrotbevegelsen å gjøre sin første betalte ansettelse.

Samsung støtter Lær Koidsa Koding

– Så langt har all kursingen og mye av det administrative arbeidet vært frivillighetsbasert, nå kan vi endelig profesjonalisere oss og få til mye mer. Faktisk regner vi med å doble aktivitetsnivået med en slik ansettelse, så dette er et bidrag som virkelig monner. Det skal bli godt å bruke de frivillige til å gjøre det de liker best; lære de unge hvordan de kan bruke teknologi på en skapende og kreativ måte. Vi er utrolig glade for å ha Samsung med på laget, sier Torgeir Waterhouse, en av initiativtakerne bak Lær Kidsa Koding.

Viktig for fremtiden
– Lær Kidsa Koding er et initiativ vi opplever som avgjørende for å lykkes i fremtidens teknologiverden. Barn og unge som kan programmering har et verdifullt grunnlag for videre læring, og til å påvirke utviklingen videre. De kan være med på å skape digitale tjenester fremfor å forbli rene konsumenter. Dette er viktig for Samsung å støtte oppunder, sier Even Amdal, landesjef i Samsung Norge.

Samsung er en driver for teknologiutviklingen over hele verden, og ønsker nå å bane vei for en ny generasjon innovatører og teknologiinteresserte også i Norge. I Læreplan for kunnskapsløftet (LK06) er digitale ferdigheter den eneste av de fem grunnleggende ferdighetene som ikke har egen dybdeundervisning. – Vi synes det er viktig å bringe informatikkundervisning inn i skolen, og vi er stolte av å kunne bidra til å trappe opp satsingen på digital kompetanse blant unge, fortsetter Amdal. Lær Kidsa Koding representerer akkurat den typen samarbeid Samsung ønsker å etablere i fremtiden også – lokale og dyktige ildsjeler som er med på å utvikle en bredere forståelse for hvordan teknologi skaper muligheter i dag og for fremtiden.

Samsung har etablert tilsvarende samarbeid også i Finland. I november inngikk de en avtale med Mehackit, som tilbyr faglige ressurser og workshops for skoleelever på barne- og ungdomstrinnet – til stor suksess.

Alle kursene til Lær Kidsa Koding er gratis, og studiemateriellet er tilgjengelig for alle på nettsidene www.kidsakoder.no. I tillegg bistår de til å legge inn informatikk i undervisningen og gi faglig utvikling til lærere.

Visste du at:

  • Elever som lærer grunnleggende informatikk får ofte bedre resultater i matematikk.
  • Nesten ingen av barneskolene i Norge tilbyr undervisning i programmering.
  • Informatikk står på, eller kommer snart til å stå på pensum for grunnskolen i mange land, inkludert Kina, Estland, Storbritannia og Australia.
  • Alle elever, selv i barneskolen, kan lære grunnleggende informatikk. Likevel får nesten ingen undervisning i det.

Lær Kidsa Koding:
Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som ønsker at barn og unge skal være i stand til å forstå og mestre det digitale samfunnet. I tillegg ønsker de å bidra til å øke den digitale kompetansen generelt, og ikke minst rekrutteringen til IT-yrkene, ved å inspirere barn og ungdom i hele Norge til å lære seg å programmere og være skapende med teknologien. For mer informasjon, besøk www.kidsakoder.no.