ipv6morkIKT-Norges IPv6 forum inviterer til den første norske IPv6 konferansen, 23.-24. mai i Oslo. Konferansen er non-profit og arrangeres på Quality Hotel 33 Økern.


IKT-Norges IPv6 forum ble etablert i desember 2010 fordi den norske IKT-næringen ønsker å ivareta ansvaret den har for å bidra til en vellykket overgang til IPv6. Forumet består av ledende aktører innen norsk IKT-næring og er stolte av å kunne ønske velkommen til den første store Norske IPv6 konferansen.

– Denne første konferansen har som formål å øke bevisstheten om IPv6 og hvorfor IPv6 skal på agendaen nå, sier Torgeir Waterhouse direktør internett og nye medier i IKT-Norge.

Vellykket utrulling av IPv6 er en av de viktigste forutsetningene for realiseringen av tjenester i morgendagens internett. Uten det tilnærmet ubegrensede forrådet av IP-adresser i IPv6 vil det feks ikke være mulig med implementering av teknologier relatert til tingenes internett i den takten vekst og etterspørsel skalerer.

– Sosiale nettjenester, lokasjonsbaserte tjenester, gaming, mobilitet og tjenesters videreutvikling vil hemmes uten samlet, nasjonal innsats fra alle aktører. Dersom det offentlige ikke tar grep nå risikerer vi at offentlige tjenester og innhold ikke blir tilgjengelig for alle, sier Torgeir Waterhouse.

IKT-Norges IPv6 forum har som formål og visjon, å skape aktivitet som fremmer et nasjonalt kunnskapsløft – i offentlig sektor såvel som privat næringsliv. Norge er nærmest verdensledende på IPv6 utrulling i enkelte segmenter, som norske ISP’er. Likevel nærer IPv6 forumet en viss bekymring for manglende aktivitet og fokus fra politisk ståsted, spesielt med tanke på at det offentlige i sum er en av norges største innholds- og tjenesteleverandører. I andre land er nasjonale handlingsplaner besluttet på ministernivå – senest den spanske regjering, i godt selskap med bl.a. Slovenia, Tyskland, Sverige m.fl.

– Forumets målsetning er å tilrettelegge aktivitet som fremmer et nasjonalt IPv6 kunnskapsløft. Det er NÅ alle de som ikke har begynt sin IPv6 prosess enda skal begynne, om ikke annet er det på tide å tenke på IPv6 når de planlegger aktiviteter og legger budsjettet for 2012 sier Torgeir Waterhouse.

Konferanser med høyt faglig nivå og møtearena samt en kunnskapsbasert wiki er blant virkemidlene IPv6 forum skal benytte for å stimulere overgangen til IPv6 i Norge.
IPv6 forum er stolte over å kunne invitere til den første IPv6-konferansen av internasjonalt kaliber i Norge. Deltagerne vil møte både internasjonale og nasjonale eksperter til en faglig og sosial møtearena.

– Forumet og konferansen er et eksempel på hvordan den norske IKT-næringen tar felles ansvar når det er nødvendig. Sentrale aktører har fått opp et samhandlings- og dugnadsprosjekt på tvers av bransjen, takket være individuelle bidrag og samarbeidspartnere som virkelig gir jernet for å få dette til, sier Torgeir Waterhouse.

På konferansen vil du møte foredragsholdere fra bl.a. DREN (US Defence Research and Engineering Network), ICANN, RIPE-miljøet, Google, Redpill-Linpro, Telenor, Ventelo, Cisco, Statoil, Post og Teletilsynet, UNINETT med flere. Fullstendig informasjon og detaljoversikt, finner du på www.ipv6forum.no.

IKT-Norges IPv6 forum har innledet samarbeide med IPv6 forum global (www.ipv6forum.org) og er norsk chapter av det internasjonale IPv6 samfunn, bestående av ledende ISP’er, utstyrsprodusenter, eksperter, forskning, standardiseringsorgan og politiske miljøer.

For mer informasjon om IPv6 forum og IPv6 konferansen 23 & 24 mai kontakt:

Torgeir Waterhouse 

Direktør internett og nye medier

tw@ikt-norge.no

41612096

Linda Firveld 

Prosjektleder IPv6 konferansen 23 & 24 mai

linda@ipv6forum.no

98037109