Computerworld Norge 01.03.2013
Faksimile Computerworld Norge 01.03.2013

Computerworld Norge skriver fredag 1. mars at IKT-Norge ønsker å strupe de ivrigste brukerne på internett.

Her har nok desken tatt litt for mye Møllers tran. Vi har aldri hevdet at vi ønsker å strupe nettet. Det vi gav uttrykk for er at vi bør ha en diskusjon om nettnøytralitet og traffic management også i Norge.

I mitt foredrag på Telecom World på Svalbard påpekte jeg at dette er en debatt som uvilkårlig rykker nærmere enten vi liker det eller ikke. 10 prosent av kundene bruker 90 prosent av kapasiteten. Det er en problemstilling man ikke kan lukke øynene for.

IKT-Norge ønsker mest av alt en diskusjon om nett og nettstyring. Vi har gjennom en årrekke vært den sterkeste røsten for utbygging av bredbånd i Norge. Nå er fokus på høyhastighets bredbånd, og stor nok  kapasitet løser mange av de problemene vi ser i dag.

Men det må være mulig å ha to tanker i hodet samtidig – det vil tross alt ta tid før hele Norge får bredbånd med høy hastighet. Vi har også en forpliktelse til å sørge for at flest mulig får en god opplevelse som nettbrukere og kunder.  Å si at vi ønsker en diskusjon betyr ikke at IKT-Norge har tatt standpunkt i debatten.

Her ønsker vi i aller høyeste grad våre medlemmer på banen.