IKT-Norge inviterer til nok en stor begivenhet: Som i fjor og året før arrangerer vi en temakonferanse i Oslo med spennende talere og foredrag, og denne gang er den røde tråden gjennomføringsevne!

OPPDATERT: Se bilder og les taler og presentasjoner fra den fullbookede konferansen her!

NEO2014

Gjennomføringsevne!

Regjeringen har sittet i posisjon i 200 dager. Et av deres mantra i valgkampen var “gjennomføringsevne”. På vår årskonferanse NEO 2014 setter vi fokus på endring og gjennomføring.

Vi har invitert foredragsholdere som har vist gjennomføringsevne, og forteller oss om hvilke krefter som skaper endring.

Fjorårets konferanse fikk mye oppmerksomhet da vi hadde en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere professor Morten Hansen på scenen. I år følger vi opp  med en ny “hot shot,” professor i økonomi Mariana Mazzucato: Kanskje verdens fremste ekspert på offentlig innovasjon.

Meld deg på nå!  –  Se invitasjonen her!  –  Les om foredragsholdere  –  Se detaljert program

Hør spennende foredrag fra:

Mariana Mazzucato, innovasjonsekspert

Mariana Mazzucato er professor i innovasjonsøkonomi ved universitetet i Sussex, og forfatteren av boka «The Entrepreneurial State: debunking private vs. public sector myths», som fantes på både Financial Times’ og Forbes’ lister over de viktigste anbefalte bøkene fra 2013. Hun holder særdeles populære foredrag over hele verden.

New York Times skriver:

Which actor in the economy is most responsible for making radical innovation happen?

Mariana Mazzucato comes up with a surprising answer.

– Why doesn’t the government just get out of the way and let the private sector — the “real revolutionaries” — innovate? In an energetic talk, she shows how the state — which many see as aslow, is really one of our most exciting risk-takers and market-shapers.

Her er hennes TED Talk fra ifjor:

Les mer om Mariana Mazzucato her!

Paul Chaffey, statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Paul2Paul Chaffey er Moderniseringsdepartementets egen IKT-spydspiss. Fram til regjeringsskiftet i fjor ledet han kunnskap-og teknologibransjens arbeidsgiverorganisasjon Abelia i 12 år helt fra oppstarten, og han er nå tilbake i politisk ledelse for det mest slagkraftige IKT-departementet landet har sett. At Paul Chaffey åpner IKT-Norges NEO-konferanse er et tydelig tegn på at regjeringen tar digitalisering og effektivisering av offentlig sektor på alvor.

 

Eduardo Paes, Rio de Janeiros borgermester

headshotEduardo Paes har vært Rio de Janeiros operative leder siden 2008. Han er kjent for sin driftighet i byen som i løpet av to år skal arrangere både OL og fotball-VM. Paes har satt i gang flere gigantiske fornyingsprogrammer med høy effektivitet. Blant annet stod Rio Operations Centre, et nervesenter som overvåker all logistikk i millionbyen, ferdigstilt bare seks måneder etter at iverksettelsesordren var gitt.

 

Carlos C. Solari, tidl. CIO for Det hvite hus

csc
Amerikanske Carlos C. Solari har særdeles bred erfaring med operativ IT-ledelse og datasikkerhet på høyeste nivå i både offentlig og privat sektor. I tillegg til å ha vært IT-leder for Det hvite hus har han vært seniorleder i FBI og major i US Army. Han er nå en ettertraktet foredragsholder i tillegg til å være VP for Cyber Technology & Services hos Computer Sciences Corporation. Carlos C. Solari ga i 2013 sammen med John-Patrick Skaar ut cyberthrilleren «eNikita» med handling fra Norge.

 

Richard Hooper CBE, styreleder BSG og
Copyright Hub Launch Group

RichardHooperOfcompicRichard Hooper har tilegnet sin yrkeskarrière til å sammenstille medieverden, kommunikasjonsverden og teknologiverden. Han var viseleder for Ofcom, det britiske post-, medie- og teletilsynet mellom 2002 og 2005 og ledet den uavhengige granskningen av de britiske posttjenestene i 2008-2010. I nyere tid har han levert rapporten “Copyright works” for regjeringen om utfordringer i forbindelse med lisensiering av åndsverk, og leder nå komiteen som danner en felles Copyright Hub for immaterielle rettigheter som anbefalt i rapporten. Pilotfasen av denne ble iverksatt i juli 2013.

 

Arne Tonning, partner i Alliance Venture

arne-tonning_200x200Arne Tonning har vært hos det helnorske VC-selskapet Alliance Venture siden 2008. Før dette har han arbeidet for Capgemini C4, Innovasjon Norge i London, og SINTEF. Han er utdannet elektroingeniør med en mastergrad fra USA og en MBA fra Skottland.

 

PROGRAM 29. april

Kl. 08.30 Kaffe og registrering
Kl. 09.00 Åpning: Regjeringens IKT-politikk ved statssekretær Paul Chaffey (H) fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.
Kl. 09.20 Norge planlegger et nytt beredskapssenter i Oslo-regionen, som skal stå ferdig om 6–8 år. I Rio de Janeiro tok det 6 måneder fra politisk beslutning til senteret var operativt.
Rios borgermester Eduardo Paes forteller oss hvordan det var mulig. OPPDATERT: Styreformann i IBM Europe, Harry van Dorenmalen forklarer nærmere fra scenen.
Kl. 09.45 Carlos C. Solari, tidligere CIO i Det Hvite Hus.
Man må knuse noen egg for å lage omelett – hvordan USA måtte rydde opp i samfunnskritiske systemer etter 9.11.
Kl. 10.20 Europas fremste medieanalytiker Richard Hooper CBE, BSG Chairman:
Hvordan kan vi lykkes i et digitalt innholdsmarked.
Kl. 10.50 Kaffepause
Kl. 11.10 Oslo kommunes nye finansbyråd Eirik Lae Solberg:
Digitale tjenester til innbyggerne i Oslo
Kl. 11.30 Den verdenskjente økonomen Mariana Mazzucato har nyskapende ideer om innovasjon i offentlig sektor. Hvordan kan Norge bli et mer innovativt land og skape en dynamisk og fremtidsrettet økonomi?
Kl. 12.15 500 millioner kroner til IKT-næringen.
Arne Tonning, partner i Alliance Venture, forteller hvordan de skal bruke det nye såkornfondet til å investere i IKT-næringen.
Kl. 12.45  Lunsj
Kl. 13.15  Generalforsamling IKT-Norge

Meld deg på nå!

Dato: 29.04.2014
Tid: 09:00 – 12:45
Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Holbergs plass, Oslo

Pris: Kr. 800 for medlemmer, kr. 1600 for ikke-medlemmer (eks.mva.)