Norge står ved et avansert vendepunkt og vår ressursrikdom har vært vårt største hinder for vekst. Det slo Produktivitetskommisjonen fast da de lanserte sin siste rapport 11. februar.

I alle næringer og industri vil digitalisering være avgjørende for å lykkes. På NEO gir vi deg solid innblikk i forskning om digitaliseringens konsekvenser og du møter de som står midt i utviklingen av Norge.

Meld deg på NEO2016 her, og følg arrangementet på Facebook.

Hele arrangementet streames her fra 9.45!

Disse foredragsholderne hører du under åpningen av NEO2016!

 

Finansminister Siv Jensen

Siv Jensen, Finansminister

“Det store bildet er likevel tydelig: Norge trenger en sterkere produktivitetsvekst for å gi nye arbeidsplasser, skape vekst i økonomien, betale for velferden og lykkes med den omstillingen vi skal gjennom. Hva må vi gjøre?” skrev finansminister Siv Jensen i VG 11. februar.

Tirsdagen 12. april får vi kanskje svaret da Jensen åpner NEO 2016.

 

 

 

 

Blix

Mårten Blix,

Research scholar at the Research Institute for Industrial Economics

«Hur påverkar digitaliseringen ekonomin?»

En av våre keynote-talere på NEO 2016 er Mårten Blix, som arbeidet for den svenske regjeringen i Finans- og Näringsdepartementet. Han har også arbeidet i den svenske Riksbanken og på ECB, European Central Bank. Han har skrevet rapporten  “The economy and digitalization – opportunities and challenges” som fått stor oppmerksomhet, der han fokuserer på digitalisering og strukturelle endringer i økonomien.

 

 

 

Toril Nag, konserndirektør tele i Lyse Energi telekommunikasjon
Toril Nag, Konserndirektør Lyse Tele/Altibox

«Produktivitetsvekst for fremtiden»

Toril Nag er konserndirektør i Lyse der hun har ansvaret for forretningsområdet tele i Lyse-konsernet, herunder fiber-infrastruktur og digitale tjenester. Toril er også medlem av Produktivitetskommisjonen og på NEO 2016 skal hun prate om “Produktivitetsvekst for fremtiden”.

 

 

 

 

anette-mellbye-980x674

Anette Mellbye, Adm. Dir Aftenposten Mobil

«Mobile is eating the world – Digitaliser eller dø»

Anette Mellbye (født 1971) er statsviter fra UiO og London School of Economics. Hun har jobbet i Schibsted-konsernet siden 1999. Hun startet som management trainee og har jobbet i en rekke utviklingsrelaterte stillinger i Aftonbladet i Stockholm, Schibsted ASA og i Aftenposten.  De siste tre årene har hun ledet Aftenposten Mobil, med ansvar for utvikling og inntekter.

Mellbye er styremedlem i NTB og har hatt flere andre styreverv, blant annet i International Newspaper Marketing Association.