Den 8. oktober feirer vi Ada Lovelace Day, hvor Tech Women Norway presenterer 2019 Tech-rollemodeller.

Du kan nominere kvinnelige rollemodeller helt frem til tirsdag 24. September.

dssdsdd

Tech Women Norway har tatt initiativet til prisutdelingen og holder mini-konferanse den 8. oktober hvor vi samles for å høre åtte kvinnelige bidragsytere fortelle om sitt arbeid i felten. Dette blir en hyggelig formiddag for å ære teknologer, programmerere, knytte nettverk og fokusere på kvinner som har valgt teknologisk karrierevei og som vil dele sine erfaringer.

Vi ønsker å anerkjenne de mange som bidrar for at samfunnet skal få gode, tilpassede og varierte teknologiløsninger, som ofte ikke er synlig for offentligheten. Nominasjonene brer over en rekke ulike kategorier, som per dags dato ikke er endelig satt fra juryens side, men webside-utvikling, sikkerhet, utdanning, spill-design, databaser, teknisk journalistikk, industridesign, for å nevne noen. Her kan du lese om nominasjonsprosessen og kriteriene.

Dato: 8. oktober
Kl: 08.20 – 13.00
Sted: Youngs gate 7, 0181 Oslo, Norway, i Blank AS’ kontorlokaler

Her kan du lese mer om Ada Lovelace Day (ALD), en internasjonal feiring av kvinners prestasjoner innen forskning, teknologi, ingeniør,- og matematikkfag (Science, technology, engineering and mathematics (STEM). ALD ble etablert i 2009 og feiringen finner sted årlig den andre tirsdagen i oktober.

Målet er å øke synligheten for kvinner innen akademia, utdanningsinstitusjonene og næringen for å inspirere nye rollemodeller til å motivere jenter til å satse på STEM-karrierer og støtte kvinner som jobber innen disse yrkene.