p2013998Interessen er stor for å lage løsninger på offentlige data. Det var tydelig da over 70 utviklere deltok på IKT-Norge og Difis speeddate  mellom programmerere og offentlige dataeiere i forbindelse med åpningen av konkurransen Apps4Norge 1. februar.

?ui=2&ik=21febbee76&view=att&th=13caa3bc76840b3f&attid=0.1&disp=emb&realattid=9f17d9171d05582 0.1
Foto: Helge Blindheim

Konkurransen ble formelt åpnet av statsråd Rigmor Aasrud på et seminar tidligere på dagen, der både IT næringen og offentlige virksomheter diskuterte hvorfor behovet er så stort for tilgang til data fra det offentlige, og hva som må til for at enda mer data skal bli tilgjengelig.

Apps4Norge er en konkurranse der målet er å lage de beste mobile eller webbaserte løsningene basert på offentlige datasett. Man kan delta enten som individ eller som del av gruppe, og det vanker store pengepremier til vinnerne. Mer informasjon om konkurransen finner du her: www.apps4norge.no. Apps4Norge er sponset av Telenor, Evry, Microsoft, Atea og Opera.

a4n-logo grønnblå
I forberedelsene til konkurransen har vi jobbet med offentlige aktører for å øke mengden data som er tilgjengelig for bruk, og portalen data.norge.no er nå fylt med titalls nye datasett. Blant annet har Helsedirektoratet, Kulturrådet, Brønnøysund, Artsdatabanken, Direktoratet for Naturforvaltning, Riksarkivet, Veivesesenet, Oljedirektoratet, Avinor og Statens Strålevern kommer med nye data de siste ukene. Mer kommer i løpet av konkurranseperioden. Følg med!