a4n-logo grønnblåFredag 1 februar går startskuddet for en nasjonal app konkurranse med bruk av åpne offentlige data. Da inviteres utviklere, gründere, studenter og teknologer til å klekke frem mobile eller webbaserte løsninger med bruk av offentlige data.

Konkurransen arrangeres av IKT-Norge i samarbeid med Difi, og varer fra 1. februar til 15. april. Underveis blir det rikelig med anledninger til å treffe dataeiere, få veiledning og treffe andre som er interessert i app-utvikling og åpne data.

-Vi har jobbet tett mot dataeiere den siste tiden for å få flere til å tilgjengeliggjøre data, forteller Liv Freihow, direktør for næringspolitikk i IKT-Norge. -Mange ny datasett innen blant annet helse, kultur og energi blir å finne på data.norge.no i tiden fremover, sier hun. Nå blir det spennende å se hva slags løsninger som blir resulatet når kreative hoder og teknologer slipper seg løs på dataene!

Mer informasjon om Apps4Norge finner du på www.apps4norge.no Siden blir løpende oppdatert frem mot og underveis i konkurransen.

Apps4Norge er sponset av Telenor, Evry, Microsoft, Atea og Opera Software.