Money2020, verdens største FinTech-konferanse, kommer til Europa for første gang og går av stabelen 4-7 april i København. IKT-Norge arrangerer sammen med 7 av våre medlemsbedrifter en norsk paviljong kalt Fintech Forest. I forbindelse med dette har vi bedt deltagerbedriftene å presentere seg!

 

Vi satte oss ned med Auka – en av de syv bedrifter som man finner på FinTech Forest-paviljongen, G16 på Money2020 for å få svar på noen spørsmål som vi hadde i forkant av konferansen.

auka-2-profilbildeHva gjør FinTech-næringen så spennende?
De siste årene har FinTech-næringen vokst kraftig i Norge. Flere «nye» og spennende selskap i denne sektoren er med på å sette nye standarder for hvordan vi bruker finansiell teknologi i dag og i fremtiden.

Hva er det som gjør Auka spesiell?
Vi var de første som lanserte mobilbetaling i det norske markedet og har satt standarden for en av de raskest voksende teknologiene.

Hva er bra med å drive fintech i Norge?
Vi er en del av en kulturendring der store selskap har innsett at smart innovasjon ofte har bedre vekstvilkår i dynamiske og innovative miljøer.

Hvorfor er Auka med på Money2020?
Vår teknologi har hatt sitt gjennombrudd i Norge. Etter at den norske delen av vår virksomhet ble kjøpt opp av SpareBank 1 skal vi ekspandere internasjonalt. Vi kommer til å møte mange potensielle samarbeidspartnere på konferansen.

Hva håper dere på å få med dere hjem fra konferansen?
Vi tror vi kommer hjem med en rekke nye kontakter der noen vil bli våre internasjonale samarbeidspartnere i tiden som kommer.

Hvor ser dere Fintech-næringen fremover?
Det er et skifte i norsk økonomi og det er et fokus på innovasjon i utdanningsmiljøer, i arbeids- og organisasjonslivet og politisk. Kombinert med deregulering av bankmonopolene og endrede brukervaner hos forbrukerne vil det åpne opp for mange nye arbeidplasser og mye verdiskaping i Fintech-næringen.

Hvorfor valgte Auka å være medlem i IKT-Norge?
IKT-Norge er dyktige til å fremme verdien til Fintech-bransjen i Norge og legge til rette for vekst og bedre rammevilkår.

 

Les mer om Auka i Dagens Næringsliv.