Onsdag 14. oktober var over 400 lærere, skoleledere og andre interesserte samlet på EdTech-dagen, under Oslo Innovation Week, for å se hvordan læring kan bli mer motiverende og smartere organisert.

Dagen ble en stor suksess.

– På EdTech-dagen fikk lærere og skoleledere suksessoppskriften til de skolene som allerede har lykkes og de ble kjent med det nyeste innen teknologibruk, sier Heidi Austlid, administrerende direktør IKT-Norge.

Digitale læringsløsninger skaper motivasjon for læring og vil gjøre alle elever bedre i fag. Allerede bruker over 80 millioner i hele verden norsk teknologi til å lære matte, språk og andre fag.

EdTech hjelper lærere og skoler til smartere organisering og mer motiverende læring.

– Vi har en stor EdTech-næring med global anerkjennelse. Skal vi lykkes med å skape verdens beste skole må vi bruke det beste av ny teknologi. Men IT-utstyr alene gjør ikke læring bedre. Det er når teknologien fylles med digitalt læringsinnhold i fag og lærerne er digitalt trygge pedagoger vi ser resultater. Tegleverket skole og Sandvika videregående skole er blant de som har lykkes, sier Austlid.

EdTech-dagen var et arrangement under Oslo Innovation Week og et samarbeid mellom IKT-Norge, Oslo EdtechCluster og Deichmanske bibliotek.

På EdTechdagen møtte vi blant annet statssekretær Morten Høglund, stortingspolitiker Trond Giske, lærere og Edtech-selskapene. Det var pitche-konkurranse, kodekurs og ikke minst skoler og kommuner som viste sin suksessoppskrift. Lærer Ann S Michaelsen, og EdTech-stjerner som Johan Brand, Kahoot og Jean Baptiste Huynh, WeWantToKnow, samt Ross Mahon, utdanningsansvarlig i Google var blant keynotespeakerne. Og ikke minst ble det en masse musikk fra det utrolig bra bandet Klang.

Statssekretær Morten Høglunds innlegg finner du her.

Både nasjonal og internasjonal media var veldig interessert i arrangementet.