Dette er en fantastisk anledning til å treffe noen av de beste entreprenørene i Silicon Valley.  Vi har laget et veldig interessant og tettpakket program som passer for norske startups og firmaer som er interessert i å komme inn på det amerikanske markedet. 
 
Dere får gleden av å møte bl.a. følgende fantastiske og kjente entreprenører:

  • Curtis R. Carlson, har vært president og CEO for SRI (Stanford Reasearch Institute) International siden desember 1998.  Tidligere var han ved Sarnoff Corp. (datterselskap av SRI) i over 20 år, hvor han var leder for «venture og licencing» og var med å etablere 12 nye selskaper.  Han startet og ledet high-definition television (HDTV) programmet som ble U.S. standard, og i 1997 vant han en Emmy Award for for fremstående teknisk prestasjon.  Et annet team startet og ledet av Carlson vant en Emmy for Sarnoff i 2000 for et system som målte «broadcast image quality».  I 2007 ble han chairman for Sarnoff’s Board of Directors. Han sitter i uttallige private og offentlige styrer.  Hans utmerkelser er for mange å nevne her.  Carlson har publisert og presentert over 50 tekniske publikasjoner og holder patenter innen image quality, image coding, og computer vision.  Han har skrevet en bok med William Wilmot «Innovation: The Five Disciplines for Creating What Customers Want.
  • Mårten Mickos var leder for MySQL AB da det ble solgt til SUN for 1 milliard dollar i februar ifjor.  Han var Sr. VP i databasegrupen ved Sun intill februar iår.  Han sitter i styret for Mozilla Messaing og RightScale.   Mårten er en erfaren entreprenør og bl.a. medstifter og CEO for MatchON Sports Ltd. og CEO for Sonerea et datterselskap av Intellitel Communications. Han fått flere priser, bl.a. The Audemars Piguet «Changing Times Award: European Entrepreneur of the Year 2006» og The Nokia Foundation Award.
     
  • Fabrizio Capobianco er CEO for Funambol, «the leading provider of open source mobile cloud sync and push email solutions for billions of phones».  Fabrizio har omfattende ekspertise fra mobilindustrien, inkl. Reuters og Tibco.  Fabrizio er en meget vellykket entreprenør og stiftet det første italienske Web-firmaet i 1994 og var også utvikler for en informasjonsportal med kunder som Kraft, Novartis, Italian Broadcasting Televison og den italienske børsen.  Han har undervist universitetsklasser i mobil og har en PhD i Computer Science.  Han skriver en blog http://www.funambol.com/blog/capo/ som ble valgt til  være blant de beste i industrien av FierceWireless.  Han er også en anerkjent foredragsholder og har snakket ved mange mobilkonferanser inkl. SMA Mobile World Congress og CTIA.  

Hotellet – Villa Florence: Jeg har fått redusert raten på hotellet til USD 119 pluss skatt pr. natt.  Her er lenke for hotellbestilling til vår spesialrate.
 
Påmeldingsfrist utsatt til 15. oktober med påmelding til Lisbeth Smestad – lisbeth.smestad@innovationnorway.no.  
 
California minifacts:

  • Om California hadde vært en egen nasjon, ville den til tross for dagens økonomi, ha vært verdens 8. største økonomi (BNP 1847 milliarder dollar), ifølge Center for the Continuing Study of the California Economy, foran både Brasil og Russland.  Senteret skrev også at om The Bay Area (Silicon Valley) hadde vært en egen nasjon, ville den rankert på 22. plass etter Sveits med BNP på 487 milliarder dollar.
  • Ifølge PWC Moneytree ble 1/3 av alle venturekapital-investeringer i USA i 2. kvartal 2009 foretatt i Silicon Valley, ca. 1,2 milliarder dollar.