IKT-NM i langrenn ble en maktdemonstrasjon for bransjens sprekeste. Telenors topplag vant, hårfint foran Bouvet og et stykke foran Agresso.
IKT-Norge-leder Per Morten Hoff var selsvskreven speaker under IKT-NM på ski.

Kampen om tittelen som norgesmester i it-bransjen ble en knallhard kamp mellom Telenor og Bouvet. Telenor trakk det lengste strået og slo Bouvet med knepne 3 sekunder. Bedriftenes størrelse tatt i betraktning er prestasjonen til Bouvet meget imponerende.

På bronsjeplass, 1.47 bak vinneren, finner vi Agressos førstelag. Agresso stilte med hele tre lag på startstreken. Best representert var EDB som stilte med fire lag.

Løpet var lagt opp som et lagtemporitt, der fire løpere på hvert lag startet samtidig og måtte holde følge underveis. Den første løperen hoppet av etter 1,5 km, den andre av etter 3 km, den tredje etter 4,5 km, mens sistemann gikk 6 km og var den som passerte målstreken på vegne av sitt lag.

Flott arrangement

Det er Tom Scharning, EDB, som har tatt inititivet til arranngementet. Som teknisk arrangør hadde han hyret inn Rustad IL. De presenterte flotte løyper og et prikkfritt arrangement.

Per Morten Hoff holdt både deltakere og publikum i ånde både inne og ute, som en selvskreven speaker.

Etter endt dyst bar det inn på Skullerudstua for samtlige løpere. Det ble servert lapskaus og avholdt premieutdeling. Fra start til samtlige var bespist og pokaler og heder utdelt tok det hele i underkant av 2 timer.

Gjentakelse frister

Skal vi tolke stemningen blant de 80 deltakerne som stilte til start under årets ikt-nm, er dette noe mange kunne tenke seg som en årlig begivenhet. Så da er det bare å håpe at Scharning lytter til dette rådet, og at enda flere finner veien til startstreken neste år.

Computerworld var eneste lag i journalistklassen. Redaksjonens lag havnet på en meget hederlig sisteplass, drøye 9 minutter etter seirende Telenor.

Redaksjonen håper på at både flere redaksjoner tør å ta utfordringen neste år, men også at flere mosjonister våger seg ut blant de superspreke skiguttene og jentene i it-bransjen.

Tom Scharning kan allerede bekrefte at datoen for neste års arrangement allerede er booket, 8. mars 2007 blir det nytt IKT-NM på ski. Han oppfordrer alle til å sette av

 

Saken er hentet fra Computerworld