KabeltrommelNY rapport om bredbånd er nå tilgjengelig.

Per Morten Hoff kommenterer:

IKT-Norge har stått på barrikadene for bredbånd i Norge fra den dagen vi skjønte at ISDN og oppringte samband ikke gav oss nok hastighet. Vi har vært og er den fremste pådriver for at Norge skal ha en aktiv bredbåndspolitikk.

Dagens IKT-løsninger er avhengig av god kommunikasjon og behovet for hastighet har økt mye raskere enn noen av oss kunne forutsi.

Vi kjempet frem Høykom-ordningen i sin tid og vi har stått på barrikadene for å få den digitale dividenden til mobilt bredbånd. Vi fikk sendt den såkalte Graveforskriften (Veilovens §32) i retur da forslaget om 90 cm gravedybde dukket opp. Nå er vi mer enn utålmodige etter å få landet denne saken med ens graveregler for hele landet og med et fornuftig  krav til gravedybde.

IKT-Norge har et eget telepolitisk forum hvor aktørene møtes for å diskutere problemstillinger og utfordringer.  Et meget viktig organ for å holde seg oppdatert og for å påvirke myndighetene.

Hviteboken om bredbånd som vi nå har laget kom i stand som et svar på at vi rett og slett var lei av å lese kunnskapsløse rapporter om at det ikke var samfunnsøkonomisk nytte i å ha et bredbåndsnett med høy hastighet. Og videre at utbyggere av bredbånd tok enorm risiko. Samfunnsnyttig og samfunnskritisk infrastruktur i kraft av bredbånd er viktigere enn noen gang. derfor forteller vi i rapporten om virkeligheten slik den er ute hos norske bedrifter og i offentlig sektor.

Per Morten Hoff
Generalsekretær

 

Les hele rapporten her (PDF)