bylarm-tech-logo

– Først og fremst takk til alle som bidro med arbeid, foredrag eller deltok på konferansen, dette er definitivt noe å bygge videre på!

13. til 15. februar arrangerte IKT-Norge by:Larm tech i samarbeid med Stiftelsen by:Larm. Mest av alt er det riktig å si at de to inspirerende og tettpakkede dagene er betaversjonen av det som kan bli Norges viktigste teknologikonferanse og -møteplass. Målet var å komme i gang og markere at Oslo og Norge har et stort potensiale for å markere og feire de gode ideene, teknologibruken og startups.  Det veletablerte by:Larm er alt en glimrende arena for musikk, og den veldrevne og profesjonelle organisasjonen bak by:Larm er derfor en glimrende samarbeidspartner for å starte opp en slik arena for tech.

Det ble noen dager med spennende tech-program, bra nettverking og konserter til å runde av kvelden. Nå vil vi gjerne høre fra dere som var der, men også fra dere som ikke var der.

Programmet spente over mange temaer:

 • Offentlige data ved Norges politiske vaktbikkje Holder de ord, og vinneren av MyOslo youth challenge Team Pingvin presenterete sin app Rotløs som gir ungdom en oversikt over alle aktiviteter som foregår i byen akkurat nå.
 • Gaming, og talks med et så stort spenn som fra Henchman & Goon (startup fra Bergen) hvordan de har tilnærmet seg musikkvideoen fra en ny vinkel, ved å transformere den til et spill, til Tore Blystad (fra IO Interactive) som er både art director og game director på storspillet HitMan Absolution.
 • Design ved Voy som snakket om bla. å male i lys med wifi og Skrekkøgle prototyping av en DAB-radio låst til P2 og 3D-printing.
 • Musikk ved de nye norske tjenstene beat.no og Soundrop
 • Startups med alt fra Capsule.fm og Loopcam og startup scenen i Berlin, til kommende norske stjerner som FilmGrail, Transisto sin ferske RattleJam, ping.itWeVideo og tidligere nevnte Capsule.fm. Seriegründerene Bjørn Haugland og Nils Petter Nordskar fulgte opp med å fortelle om erfaringer og feil de har lært av.
 • NFC/RFID ved Ericsson Labs.
 • Platformer med muligheter ved Evernote og FirefoxOS (presentert av Comoyo). De respektive selskapene ledet også hver sin workshop med fokus på apputvikling hos henholdsvis Y3o (FirefoxOS) og Mesh (Evernote).
 • Menneskefokusert innovasjon i design av tjenester ved Anna Kirah fra Making Waves.
 • Fremtiden ble (om mulig) satt i fokus av  Paal Fure (Aegis Media Norge), Helge Tennøe (Dinamo), Vegard Storstad og Eirik Solheim (NRK), Nils Olav Bark og Tom Andersson (Isobar) og Johan Høgenåsen-Hallesby (Making Waves).
 • Visualisering av data og hvor det blir av pengene fra Innovasjon Norge ved Even Westvang fra Bengler.
 • Crowd equity og crowd funding ved FundedByMe.

Vi har har fått mange henvendelser om veien videre for by:Larm tech, alt fra konstruktive innspill til forbedringer etter årets «beta»-konferanse, men også forespørseler om å få være på programmet i 2014. De fleste henvendelsene er fra Norge, men det er også et betydelig antall fra Sverige, fra flere land i Europa og fra USA. Har du noen tanker, innspill og forslag eller lignende?