MeyerHaugen er et rådgivning- og rekrutteringselskap som fokuserer på spesialist- og lederrekruttering – spisset mot IT-bransjen. Vi ønsker dem velkommen som medlem i IKT-Norge!

– Vårt mål er å sikre at rekruttering gjøres lettere, enten ved å løse konkrete rekrutteringsoppdrag, eller ved å hjelpe bedrifter med effektivisering av egne rekrutteringsprosesser og kommunikasjon. MeyerHaugen har utviklet en helt ny rekrutteringsmetodikk som er tilpasset den store mangelen på IKT-kompetanse i det norske markedet, forteller partner i MeyerHaugen, Sverre Haugen.

dsc8177 2
Partner i MeyerHaugen, Sverre Haugen.

Utfordrende marked

Omtrent 70 prosent av rekrutteringsoppdragene MeyerHaugen løser er IT-roller. De er relatert til digital omstilling og er C-level lederroller (CTOs, CIOs, CISOs) eller spesialister innen utvikling, RPA, BI/IM, datavarehus, infrastruktur, sikkerhet eller tilsvarende.

– Siden markedet innen IT-rekruttering er mer utfordrende enn på mange år har vi som mål å finne smartere løsninger for rekruttering. Derfor har vi en metodikk som fokuserer spesifikt på å rekruttere riktig kompetanse til utfordrende digitale roller. Vi ser at det er et behov i markedet for nye måter å gjøre ting på, så vi jobber kontinuerlig med videreutvikling av egen metodikk, sier Haugen.

Han mener tradisjonelle stillingsannonser er dårlig egnet til å formidle godt til de riktige kandidatene.

– MeyerHaugen intervjuer derfor rekrutterende leder om dette, tar opp samtalen i en podcast og distribuerer dette til potensielle kandidater. Vi ser en meget god effekt av denne metoden. Langt flere kandidater ønsker å vurdere et jobbytte etter å ha hørt intervjuet med lederen, sier han.

Kompetanse for å sikre vekst

Haugen mener det viktigste de kan gjøre for å sikre vekst i bransjen, er å sikre at næringslivet får ansatt kompetansen de trenger.

– Vårt mål er at arbeidsgivere og arbeidstakere skal finne hverandre mer effektivt, og vi jobber vi aktivt med innovasjon innen rekruttering. Vi bruker podcast som verktøy for kommunikasjon av stillingsinnhold, og deler innsikt gjennom rekrutteringspodcasten «Rekrutteringsrådet». Vi er sannsynligvis også Norges første hundre prosent papirløse rekrutteringsselskap, forteller han.

Haugen mener den største utfordringen i dag er at det er for få hoder med kompetansen landet trenger.

– Dette gjør at kandidater med ettertraktet kompetanse overfalles av tilbud, og lønninger drives opp. Dette er stor utfordring for hver enkelt bedrift, og ikke minst for bransjen og norsk næringsliv i sin helhet, sier Haugen.

Nå har MeyerHaugen tatt steget og blitt medlem i IKT-Norge.

– Vi ser frem til å kunne bidra med løsninger innen talent-feltet av norsk næringsliv, og til å hente innspill fra bransjen på hvor vi burde finne bedre løsninger. Vi håper at IKT-Norge skal være en møteplass for bransjen, og kan hjelpe oss å synliggjøre problemstillinger og løsninger relatert til rekruttering av digital kompetanse, sier han.

Les mer om medlemskap i IKT-Norge