I dag deltar IKT-Norges administrerende direktør, Heidi Austlid, på digitalt toppmøte i Trondheim med statsminister Erna Solberg, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og minister for høyere utdanning og forskning, Iselin Nybø.

skjermbilde 2018 09 03 kl 11 21 22

Sammen med ledere fra næringsliv og akademia skal Austlid diskutere hvordan Norge må sko seg for å skape omstilling og vekst, og hvordan vi skal skape tilstrekkelig digital kompetanse og kapasitet.

– Norge må satse på å bygge tilstrekkelig digital kompetanse og kapasitet for at vi både skal nyttiggjøre oss den teknologiske utviklingen og også skape nye vekstmuligheter for eksisterende og nytt næringsliv. Forskning, sikkerhet og utdanning av teknologisk kompetanse er avgjørende. I tillegg må offentlig sektor ha en aktiv næringsutviklingspolitikk for å lykkes, sier Austlid

Austlid har sammen med blant annet Toril Nag (Lyse), styremedlem i IKT-Norge, deltatt i regjeringens Digital21-utvalg som legges fram under toppmøtet i Trondheim i dag.

– Med Digital21 gir vi over 60 råd til regjeringen for hvordan Norge må satse på forskning, kompetanse, sikkerhet og en aktiv digital næringspolitikk, sier Austlid.

Satsing på flere IT-studieplasser, finansiering av studier, krav om deling av offentlige data og regulatoriske sandkasser er blant rådene fra Digital21. Utvalget har bestått av en bredt sammensatt gruppe ledere fra organisasjoner og næringsliv, og har vært ledet av Morten Dalsmo (SINTEF).

Anbefalingene fra Digital21 kan du lese her.