– Bankene kan ikke klore seg fast i fortidens inntektsmodeller og gammel storhet, men må holde seg relevante nok til å fortjene en plass – på mobilskjermene våre, i digitale tjenester og ute i den fysiske verden, sier Øystein W. Høie, Country Manager i Dreams Nordic.

Dreams er et moderne alternativ til banken som fremmer en sunn økonomi, og inspirerer en ny generasjon til å virkeliggjøre drømmene sine. Ved å kombinere atferdspsykologi, gamification og førsteklasses app-design, har Dreams redefinert bankvirksomhet for den mobile æraen med en rekke produkter som utfordrer dagens gammeldagse finanssystem. I januar gikk Dreams for første gang inn i det norske markedet med sin spareapp, i samarbeid med Storebrand.

ystein w hie

Spørsmålene under er besvart av Øystein W. Høie, Country Manager i Dreams Nordic.

Hvorfor ønsker dere å være FutureBank-partner?

Dreams ønsker å bidra til at det norske fintech-miljøet vokser seg sterkere. Da er det naturlig for oss å støtte opp om en så viktig arena som FutureBank.

Hvilke ønsker har dere for utviklingen innenfor fintech i Norge i årene som kommer?

Vi tror at det er viktig å ikke bare forelske seg i ny teknologi, men også tenke på hvilke menneskelige behov vi skal løse med de nye finanstjenestene vi utvikler.

Menneskeheten oppfant jo penger for å gjøre livene våre enklere, men noe har gått galt på veien. Spør du folk i dag om den største kilden til stress, er det verken helsa, forholdet eller jobben – det er egen privatøkonomi.

Dreams ønsker at gode finansielle metoder og verktøy skal være åpne og tilgjengelige for hele befolkningen, og ikke bare en liten økonomisk elite. Slik at pengene kan jobbe for oss alle.

For å lykkes med dette, må vi forkaste gammeldags økonomisk tankegang og sette mennesket i fokus. Vi må gjøre penger til alt det ikke er i dag – noe håndgripelig, varmt og hjelpsomt.

Få land er bedre egnet til å forvandle finansbransjen enn Norge, med sin demokratiske ånd, moderne infrastruktur og teknologivante befolkning. Og vi i Dreams gleder oss til å være med på den reisen.

Hvem ønsker dere å møte på FutureBank?

Vi er alltid på utkikk etter nye samarbeidspartnere. Og så liker vi å møte hyggelige mennesker, som jeg vet det finnes mange av i den norske fintech-bransjen.

Hvorfor bør man delta på årets FutureBank?

Vi tror at banker og startups har mye å lære av hverandre.

Bankene kan ikke klore seg fast i fortidens inntektsmodeller og gammel storhet, men må holde seg relevante nok til å fortjene en plass – på mobilskjermene våre, i digitale tjenester og ute i den fysiske verden. Bankene er ikke organiserte for radikal innovasjon, og da må de finne partnere, så de kan bevege seg raskere og prøve ut mer.

For startups er det viktig å få tilgang til de tre K-ene: Kunder, kapital og kompetanse. Med en bank på laget kan de kickstarte satsningen sin.

Selv har vi bygget et bra og sterkt samarbeid med vår partner Storebrand. Ikke bare fordi de er en solid og respektert finansinstitusjon, men fordi de deler vår tro på bærekraft og langsiktighet i økonomien.

På FutureBank kan vi alle møtes under ett tak, lære av hverandres erfaringer og jobbe sammen for å gjøre Norge verdensledende på fintech. Vi gleder oss!

dreams logo side black rgb

Her kan du lese mer om FutureBank 2018 og melde deg på. Begrenset antall plasser igjen.