Kikora leverer et av Norges ledende digitale læremidler – en digital løsning som hjelper elever i grunnskolen og videregående med å lære matematikk.

– Dette gjør vi gjennom vår egenutviklede matematikkmotor, som hjelper elevene med å beherske stoffet gjennom løpende tilbakemeldinger, og en plattform som gir læreren fullstendig oversikt og muligheten til å differensiere og tilpasse læringsløpet til hver enkelt elev. Vi dekker hele læreplanen fra 5. klasse og til og med videregående. Over halvparten av landets elever i Norge bruker oss, forteller Vineet Sharma, CEO i Kikora.

vineet sharma
Vineet Sharma, CEO i Kikora.

Han forteller at Kikora bruker hver eneste dag på å lage enda bedre innhold, og utvikle enda smartere teknologi.

– Vi vokser godt for tiden og har det siste året doblet antall ansatte. Det fremste målet framover er å lage et helt nytt Kikora inn mot fagfornyelsen i 2020, sier han.

Læring i form av visualisering

Deres pedagogiske filosofi er sterkt forankret i en utforskende tilnærming hvor elevene lærer gjennom å utforske seg fram til bedre forståelse, spesielt gjennom økt bruk av visualisering.

– Den tradisjonelle tilnærmingen med teori – eksempler – oppgaver, smeltes sammen og bidrar til mer effektiv læring gjennom vår plattform. Samtidig vil vi utvikle bedre teknologi for personalisert undervisning, samtidig som vi tilrettelegger for de gode sosiale undervisningsoppleggene i klasserommet. For læring skjer i like stor grad i samarbeid med andre som gjennom individuelle læringsløp. Litt «ja takk, begge deler», som Ole Brumm, sier Sharma.

Kikora har over flere år vært et aktivt IKT-Norge-medlem.

– IKT-Norge har gjennom mange år vist en genuin interesse for å bidra til å løfte edtech-næringen. Egne kunde- og brukerrelasjoner har vi i Kikora god oversikt over, men når det kommer til å påvirke politiske beslutningsprosesser eller arrangere større events for en bredere målgruppe ser vi verdien av å stå samlet, sier han.

Vaktbikkje

Sharma understreker viktigheten av at IKT-Norge fortsetter å være en vaktbikkje som bjeffer høyt på vegne av næringen før det fattes viktige beslutninger eller hvis beslutninger ikke blir fulgt opp.

– Det er viktig at IKT-Norge fortsetter å synliggjøre konsekvensene av å opprettholde NDLA i dagens form. Videre at IKT-Norge fortsette å gi god veiledning når flere/alle medlemmer står midt i de samme felles utfordringene, for eksempel håndtere GDPR effektivt og korrekt, slik at man slipper å gå opp hele løypa hver for seg, sier han.

Til sist har Sharma en oppfordring:

– Vi er alltid på jakt etter flinke folk – å jobbe med læring er både gøy og viktig, så hvis det er noen superstjerner der ute som merker det kribler litt i magen må dere bare ta kontakt, avslutter han.

kikora logo