I fjor gikk Games for Health Europe og IKT-Norge inn i et samarbeid for å fremme prosjekter, forskning og næringsutvikling rundt gamification av helse-relaterte produkter og tjenester. Blant annet var Games for Health Europe representert med stand og egen sesjon på EHiN, som IKT-Norge arrangerte sammen med Helse- og Omsorgsdepartementet i november 2015.

gamesforhealth norwayIKT-Norge inviterer nå til det første forummøtet i Games for Health Norway onsdag 30. mars,  et forum som er åpent for alle (men bedrifter som deltar bør være medlem i IKT-Norge, eller melde seg inn). Målet med forumet er å være med å skape et livlig miljø som styrker norsk utvikling av helseløsninger innen spillifisering. Forumet vil også passe bra for forskere, kommuner og helseregionene som er interessert i temaet. Meld deg på møtet her.

 

 

– Spillteknologi har mange interessante deler som kan flyttes til andre områder. Helse er et naturlig område, der mye dreier seg om atferd, sier Nard Schreurs, som er direktør for eHelse og smart tech i IKT-Norge.

Et område i vekst

Det skjer veldig mye rundt e-helse og velferdsteknologi akkurat nå og er du spesielt interessert så er det to konferanser i år som du må få med deg:

Games for Health Europe har sin årlige konferanse i Nederland, 31. oktober og 1. november. Vårt mål er å få en stor norsk delegasjon, med mange spennende medlems-bedrifter nedover og flere prosjekter presentert.

– Ved å samle disse miljøene i Norge og koble dem til det internasjonale nettverket som Games fir Heath Europe representerer håper IKT-Norge å skape en synergieffekt mer oppmerksomhet for dette spennende temaet. For helsesektoren kan dette gi gode løsninger innen psykologi, opplæring, håndtering av avhengighet, og for eksempel barn med ADHD.

På EHiN Future Health 2016 som går av stapelen 15. og 16. november i Spektrum, Oslo, vil spillifisering av helse få en viktig plass. Selv om området fortsatt er lite, ser vi at det finnes et stort spekter av muligheter. Det gjelder blant annet adferdsstyring av kroniske sykdommer, rehabilitering, trening, psykologi, barn og ungdom, opplæring og kompetanseoverføring.

Les mer om lanseringen av Games for Health Norway her.