Teknologi er fremtiden. Dessverre er det i dag altfor få jenter som er med på å skape den. Andelen jenter på teknologistudier har lenge ligget mellom 10-20%. 

Dette ønsker Jenter Koder å gjøre noe med. Girl Tech Fest ble arrangert for første gang under Oslo Innovation Week på Deichmanske bibliotek i 2015. I 2016 hadde det vokst dobbelt så stort og engasjert partnere i Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø. 

Girl Tech Fest er en hel dag dedikert til unge jenter der teknologi, koding og digital lek er på agenda. Målet er å vise hvor gøy teknologi er og hvilke muligheter man har med den. 

I 2017 ønsker vi å skape nok en fantastisk dag for jentene som beskriver den som “beste dagen i skoleåret”. Med over 80 frivillige veiledere, engasjerte partnere og støttende sponsorer vet vi at det er mulig å nå enda flere jenter i år. 

Girl Tech Fest er kjent som arrangementet under OIW som genererer mest medieoppmerksomhet og har hatt besøk av Kronprins Haakon, ordfører Fabian Stang og statsminister Erna Solberg. 

Vi søker nå partnere og sponsorer som ser viktigheten av å få flere jenter engasjert i teknologi i en tidlig alder, ettersom vi vet at det er svært vanskelig å generere interesse etter fylte ti år. 

Ta kontakt med Liv Freihow (liv@ikt-norge.no) om dette kan være av interesse for deg og din virksomhet.

Jenter Koder på Facebook.