Girl Tech Fest er dagen hvor jenter i 4. og 5. klasse får utforske hva teknologi kan brukes til. Interessen fra skoler, foreldre og ikke minst jentene er enorm! Ta kontakt om du tenker at ditt selskap kan bidra.

gtf2
Girl Tech Fest 2017. (Foto: Gorm K. Gaare)

Kvinnelige teknologer – et felles ansvar

Norge har behov for langt flere med IT-kompetanse enn de som uteksamineres i dag viser undersøkelser, våre egne og andres. Mangfold i IT-næringen gir gode resultater, bedre produkter og godt arbeidsmiljø. Vi vet at interesse for teknologi må sås så tidlig som mulig for at jentene skal få lyst til å lære mer. Girl Tech Fest skal tenne gnisten hos en ny generasjon teknologer.

 

Vil du være sponsor?

Som IT-leverandør er Girl Tech Fest en gyllen mulighet! Ved å vise 9-10-årige jenter hva teknologi er og hva man kan utrette med digitale verktøy sår du kimen til en felles digital framtid. Samtidig viser du at selskapet ditt er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi ser etter partnere og sponsorer som deler vår visjon og ser initiativet som en langsiktig investering. Dere får anledning til å markedsføre deres støtte, få synlighet på våre nettsider, sosiale media og annet markedsmateriell. Vi trenger sponsorer i alle byer.

 

Girl Tech Fest i din by?

I tillegg til flaggskip-arrangementet med over 300 jenter i Oslo, blir det arrangert også Girl Tech Fest i en rekke andre byer. Hvilke disse skal være kan du være med på å bestemme! Tromsø, Stavanger og Stavanger er allerede klare, ta gjerne kontakt med oss for en prat om hvordan du kan sette i gang Girl Tech Fest i din by.

 

Vil du være veileder og rollemodell?

Jentene som er deltar på kodedagen møter frivillige kvinnelige veiledere som jobber med IT og teknologi til daglig. Elevene blir loset gjennom en skoledag med teknisk moro i ulike verksteder. Vi er utrolig stolte av kvinnene og deres arbeidsgivere som ønsker å bidra til å styrke kvinneandelen i den digitale næringen. Er du kanskje en av disse?

Fremtiden trenger flere kvinnelige teknologer!

 

Når: Tirsdag 25. September

Kl: 09.00-14.00

Hvor: Oslo og flere andre norske byer

 

Om oss

Girl Tech Fest arrangeres av Jenter Koder, et samarbeid mellom: Deichmanske bibliotek, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, TENK – Tech-Nettverket for kvinner, Norway Makers, ODA-Nettverk og IKT-Norge. Ambisjonen vår er å øke andelen jenter som studerer teknologi og realfag etter fullført videregående skole, og da må vi begynne helt fra barndommen.

 

Ta kontakt med oss!

Guri Schjølberg, Senter for Realfagsrekruttering: guri.schjolberg@realfagsrekruttering.no

Mailen Greve, ODA-Nettverk:mailen@runbox.no

Line Gaare Paulsen, IKT-Norge: line@ikt-norge.no

 

gtf logo svartrosa