Girl Tech Fest er dagen hvor jenter i 4. og 5. klasse får utforske hva teknologi kan brukes til. En skoledag med teknisk moro i ulike verksteder. Interessen fra jentene, lærere, foreldre og kvinnelige IT-veiledere er enorm! Ta kontakt om du tenker at ditt selskap kan være sponsor eller du vil være veileder.

skjermbilde 2019 06 25 kl 15 27 53
Girl Tech Fest 2018. Foto: Gorm k. Gaare

Kvinnelige teknologer – et felles ansvar

Våre undersøkelser viser at Norge har behov for langt flere med IT-kompetanse enn de som uteksamineres i dag, både våre egne og andres. Mangfold i IT-næringen gir gode resultater, bedre produkter og godt arbeidsmiljø. Vi vet at interesse for teknologi må sås tidlig som mulig for at jentene skal få lyst til å lære mer. Girl Tech Fest skal tenne gnisten hos en ny generasjon kvinnelige teknologer. Fremtiden trenger dem.

Vil du være sponsor?

Som IT-leverandør eller leverandør av digitale tjenester er Girl Tech Fest en gyllen mulighet! Ved å vise 9-10-årige jenter hva teknologi er og hva man kan utrette med digitale verktøy sås kimen til en felles digital framtid. Samtidig viser du at selskapet ditt er sitt samfunnsansvar bevisst. Vi ser etter partnere og sponsorer som deler vår visjon og ser initiativet som en langsiktig investering. Dere får anledning til å markedsføre deres støtte, få synlighet på våre nettsider, sosiale media og annet markedsmateriell. Vi trenger sponsorer i alle byer.

Når: Tirsdag 24. September 2019

Kl: 09.00-14.00

Hvor: Oslo og flere andre norske byer

Vil du være veileder og rollemodell?

Jentene som er deltar på kodedagen møter frivillige kvinnelige veiledere som jobber med IT og teknologi til daglig. Vi er utrolig stolte av kvinnene og deres arbeidsgivere som ønsker å bidra til å styrke kvinneandelen i den digitale næringen. Er du kanskje en av disse? Da kan du melde deg her.

Girl Tech Fest i din by?

I tillegg til flaggskip-arrangementet med over 300 jenter i Oslo, blir det arrangert Girl Tech Fest i en rekke andre byer. Hvilke disse skal være kan du være med på å bestemme! Disse byene er klar for 2019: Haugesund, Bergen, Bergen – Åsane, Asker, Stord, Gjøvik, Skien, Trondheim, Tromsø og Oslo. Flere andre byer er allerede klare. Ta gjerne kontakt for en prat om hvordan du kan sette i gang Girl Tech Fest i din by.

Nasjonalt senter for realfagsrekruttering koordinerer alle steder som vil organisere Girl Tech Fest. Ta kontakt med Morten Sørlie på e-post: morten.sorlie@realfagsrekruttering.no

Om oss

Girl Tech Fest arrangeres av Jenter Koder, et samarbeid mellom: Deichman bibliotek, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, TENK – Tech-Nettverket for kvinner, Norway Makers, ODA-Nettverket og IKT-Norge.

Girl Tech Fest er en del av Oslo Innovation Week 2019: Explorers.

gtf

Ambisjonen vår er å øke andelen jenter som studerer teknologi og realfag etter fullført videregående skole, og da må vi begynne helt fra barndommen.

Ta kontakt med oss!

Spørsmål rettes hit: info@jenterkoder.no

Sponsor: Line Gaare Paulsen, kommunikasjonsdirektør IKT-Norge: line@ikt-norge.no

Arrangere Girl Tech Fest i din by: Morten Sørlie, leder. Nasjonalt senter for realfagsrekruttering,  morten.sorlie@realfagsrekruttering.no