Per_Morten_Hoff_IKT-Norge_presse_740_webHei Per Morten, hvordan går det?
– Det er full pinne i IKT-Norge, og det er full pinne for meg. Vi har så mange store spennende prosjekter og så mye vi ønsker å mene noe om, så i IKT-Norge rekker ingen å se seg tilbake.

Du har nå tatt beslutningen om å levere stafettpinnen videre. Hvorfor?
– Jeg har ledet IKT-Norge i 27 år, og det er jo vesentlig lenger enn jeg noen gang hadde drømt om. Det har vært en svært spennende reise. Da jeg kom inn i organisasjonen overtok jeg etter daværende generalsekretær som da var 72 år; det hadde vokst mose på organisasjonen og jeg bestemte meg for at det ikke skulle skje i min tid. Nå er tiden inne for å få nye impulser og nytt blod.
Hvordan føles det?
– Det føles både fornuftig og godt, men for å være helt ærlig så har jeg vel egentlig ikke hatt tid til å kjenne etter. Nå er det jo heller ikke snakk om å gå ut døra 31.12.2015 og stenge den. Jeg skal være tilknyttet IKT-Norge i to år som spesialrådgiver og ser frem til å jobbe med prosjekter og gleder meg til å gi slipp på administrasjon. Så man blir ikke kvitt meg riktig ennå. Men jeg lover ikke å bli en sjuende far i huset.
Hva føler du er din største seier?
– Den største seieren, og da må jeg si vår seier, og ikke min seier, er at vi har bygget  opp en slagkraftig interesseorganisasjon som både blir lyttet til og som har gjennomslag.
Er det noe du ønsker at du skulle gjort annerledes?
– Jeg er ikke typen som ser meg tilbake – jeg jager neste sak, neste seier og kommer  til å fortsette med det til jeg går ut døra for siste gang.
Hva er IKT-Norges styrke? Hva gjør IKT-Norge så spesielt?
– Vår styrke er først og fremst at vi kan snu oss raskt og at  vi er 100% til for våre medlemmer. Vi er spesielle fordi vi har unik kunnskap om IKT-næringen og at vi har opparbeidet oss stor respekt i de politiske miljøene som vi ønsker å nå med våre budskap.
Hvordan ser du IKT-Norge om 5 år?
– Jeg håper og tror at IKT-Norge har tatt noen ytterligere skritt og blitt enda sterkere og enda mer slagkraftig. Samtidig er det viktig at næringen innser behovet for å ha en sterk interesseorganisasjon. Det er fortsatt mange gratispassasjerer og mange som tror at viktige spørsmål for næringen løser seg av seg selv. At vi som næring står sammen er svært viktig for å få gjennomslag for de saker som næringen kjemper for.
Hvis du skulle gi ett tips til neste generalsekretær for IKT-Norge – hva blir det?
– Jeg skal passe meg veldig for å gi sterke føringer. En ny leder må få utvikle organisasjonen videre på sin måte. Men jeg er opptatt av at vi skal beholde vår utålmodighet, bygge kompetanse og at vi skal finne en ny leder som har passion. Å lede en interesseorganisasjon som IKT-Norge er ingen 9-til-4-jobb.
Til sist, du er ikke den personen som kommer å legge deg i sofakroken, hva skal du gjøre?
– Først to år som rådgiver for IKT-Norge, men da ønsker jeg først og fremst å være en bakspiller, samt jobbe med prosjekter. Hva jeg skal gjøre etter 2017 har jeg overhodet ikke tenkt på. Men jeg har jo et unikt nettverk, så det er ikke utenkelig at jeg kommer til å jobbe som konsulent, jobbe med styrearbeid i en eller annen form. Men jeg vil også sørge for at jeg har mer tid til å dyrke mine hobbyer, trening og jakt og fiske  og utvikle idrettsarrangement.  Advarsel er herved sendt til mine konkurrenter i Vasaloppet. Ut over at jeg i større grad ønsker å styre min egen tid har jeg ingen konkrete planer i dag.
Time will show.