IKT-Norges årskonferanse NEO2015 er din speeddate med fremtiden. Vi lar ett dusin av de aller mest spennende norske teknologiselskapene få presentere seg og komme med sine innspill til hvordan IT-næringen i Norge kan få et drømmeløft. Dessuten kommer næringsminister Monica Mæland og Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth, men hovedattraksjonen vi er mest stolte av å vise fram er og blir vår egen næring, representert ved for eksempel disse to:

Finner filmer fort

Filmgrailfilmgrail 2 på iphone 6 fra Tromsø og Oslo spesialiserer seg på å dekke et skrikende behov i dagens samfunn: Hvordan får man til enhver tid kjapt bestemt seg for den riktige filmen man har lyst til å se? Uten å måtte slå opp sammenligninger på IMDb eller krangle med søkesystemer på fjernkontrollen? Da trengs det en app.

Filmgrail tar mål av seg til å gi sine brukere den perfekte brukeropplevelsen under filmvalg, og for å få til dette vedlikeholder de sin egen database der hver film tagges etter hva slags elementer de inneholder. Kanskje dette kan være til hjelp for norsk filmindustri?

 

Selvgjort er velgjort

Autostore_2011_319_litenHattelands hovedkontor ligger i Nedre Vats i Vindafjord. Det som startet på 70-tallet med engrossalg av elektronikkomponenter ble til en større nordisk og baltisk distributør på nittitallet. I mellomtiden fant man ut at det trengtes et pålitelig ERP-system, men ikke noe på verdensmarkedet ble vurdert som godt nok. Så satte man i stedet i gang sin egen forsknings- og utviklingsstab, og ERP-system ble det. Det fungerte faktisk så bra at andre selskaper også gjerne ville kjøpe det. Nå er RamBase i sin fjerde inkarnasjon og selges over hele verden.

Noen år senere ville Hatteland forbedre effektiviteten på lagrene sine, så man fant opp et revolusjonerende lagersystem med roboter som henter varer fra en kubekonstruksjon i aluminium. Også dette tok de patent på, og AutoStore-systemet er prisbelønnet og state-of-the-art.

Hatteland-gruppen omfatter 19 selskaper.

 

Meld deg på NEO2015 nå

 

Les del 1 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 2 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 4 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 5 av «Hvem møter du på NEO2015»