IKT-Norges årskonferanse NEO2015 er din speeddate med fremtiden. Vi lar ett dusin av de aller mest spennende norske teknologiselskapene få presentere seg og komme med sine innspill til hvordan IT-næringen i Norge kan få et drømmeløft. Dessuten kommer næringsminister Monica Mæland og Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth, men hovedattraksjonen vi er mest stolte av å vise fram er og blir vår egen næring, representert ved for eksempel disse tre:

Prisguide for konteinerlast

Holiday 2010Xeneta bringer transparens til en av verdens mest kritiske og minst gjennomsiktige industrier: Konteinershipping.

Mange mellomledd, fullstendig asymmetri i informasjonstilgang mellom kjøper og selger, ekstremt omskiftelige prisnivå og generell uoversiktlighet har lenge preget denne viktige handelen. Xeneta, som startet i 2012, tilbyr en prissammenligningstjeneste for konteinere. De bruker stordatametoder til analysene sine, og lar shippingselskaper selv anonymt legge inn prisene de har fått oppgitt. Da kan disse sammenlignes med markedssnittet og finne prisledere. ICA har for eksempel fått redusert sjøfraktkostnadene sine med 30% etter å ha fått tilgang til transparente priser gjennom Xeneta. De har kunder over hele verden, mange blant topp 50 av Fortune500.

Les om Xeneta i CrunchBase

Glem PINkoden din!

Zwipekort01Alle lengter etter å bli kvitt PIN-koder og passord, både til maskinvare og til programvare. Zwipe startet med fingerautentisering i 2009. De utviklet verdens raskeste og minst kraftkrevende algoritme for fingeravtrykksgjenkjenning. Deretter eliminerte de behovet for batterier ved at de lot teknologien nyttiggjøre seg energi fra allerede eksisterende infrastrukturer.

Zwipe kunne derfor i fjor høst sammen med MasterCard lansere verdens første kontaktløse biometriske betalingskort.

Les Aftenposten-artikkelen fra lanseringen

 

Musikkvideoenes lovlige hjem

vidflow_3x2Strømmetjenesten vidFlow har verdens største lisensierte musikkvideobibliotek etter at de i 2014 ble første musikkvideotjeneste til å lande lisensavtaler med verdens tre store plateselskaper Universal, Sony og Warner Music, men de er også i forhandlinger med hundrevis av indielabler.

Selskapet ble i fjor det høyest folkefinansierte norske selskapet noensinne, da de i forbindelse med Oslo Innovation Week hentet hele 1,3 millioner kroner via FundedByMe.com. vidFlow ble tidligere i år nevnt av E24 som en av tjue oppstartsbedrifter man må se opp for i 2015, og jobber for tiden med å få selskapet klart for internasjonal ekspansjon.

 

Meld deg på NEO2015 nå

 

Les del 1 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 2 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 3 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 4 av «Hvem møter du på NEO2015»