IKT-Norges årskonferanse NEO2015 er din speeddate med fremtiden. Vi lar ett dusin av de aller mest spennende norske teknologiselskapene få presentere seg og komme med sine innspill til hvordan IT-næringen i Norge kan få et drømmeløft. Dessuten kommer næringsminister Monica Mæland og Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth, men hovedattraksjonen vi er mest stolte av å vise fram er og blir vår egen næring, representert ved for eksempel disse to:

Verdensledende mobilprodusent

Bartec Pixavi Impact XBartec Pixavi designer og produserer – i Norge – smarttelefoner, kameraer og Wi-Fi-infrastruktur til bruk på arbeidsplasser der det kan være eksplosjonsfare. Ikke bare lager de høyteknologi fra bunnen av til harde sertifiseringskrav; Android-telefonen Impact X vant i fjor Merket for God Design. I begrunnelsen skrev juryen: “Juryen er imponert over det grundige designarbeidet som ligger bak disse produktene, hvor brukerne har vært involvert helt fra starten. (…) Produktene holder gjennomgående svært høy kvalitet, og juryen er stolt over at en liten norsk bedrift med å dette har levert verdens første EX smarttelefon.”

Bartec Pixavis produkter brukes hver dag av tusenvis av kunder over hele verden. De har 14 ansatte, med kontorer i Stavanger og Oslo.

 

Forbedring av nødmeldinger

Synlig_innringer_i_panel_smart113«Hvor», «Hva», «Hvem» er de tre spørsmålene nødmeldesentralen (113) må ha for å hjelpe deg i en kritisk nødsituasjon. I dag må du dersom du blir nødt til å ringe 113 si fram svarene på disse spørsmålene verbalt, om du er i stand til det. Smart113 er en ny teknisk løsning for overføring av kritisk informasjon og kommunikasjon mellom publikum og 113. Den er aktiv hos 113 i Sør-Trøndelag og er på vei ut til flere andre 113-distrikter. Målet er å kunne spare livsviktige sekunder, minutter og i visse tilfeller flere timers responstid til en kritisk hendelse. Smart113 lar operatørene kunne håndtere et ubegrenset antall samtidige innringere knyttet til innringerposisjon og de kan dele data med andre tilknyttede tjenester som Brann og Politi.

 

Meld deg på NEO2015

 

Les del 2 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 3 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 4 av «Hvem møter du på NEO2015»

Les del 5 av «Hvem møter du på NEO2015»