I løpet av tre dager i slutten av august møtte investeringssjef Yusuf Bashir og hans medarbeidere fra indiske Infosys 20 norske startups og gründere. Med seg i bagasjen hadde de et investeringsfond til en verdi av 500 millioner dollar. IKT-Norge stod som vert for to av dagene.

– IKT-Norge arrangerte møtene mellom Infosys og norske tech selskaper fordi kommersialisering og adgang til nye markeder er helt avgjørende for å lykkes for våre medlemmer, sier Liv Freihow, direktør næringspolitikk hos IKT-Norge. Infosys tok selv kontakt med oss – de hadde oppdaget at nivået på norsk tech er høyt og at IKT-Norge representerer de beste innen tech næringen

Yusuf Bashir fortalte at en annen grunn for at de ønsket å besøke akkurat Norge er at vi representerer et viktig marked for Infosys, som allerede har mange norske bedrifter på kundelisten. Men viktigst var talentene i Norge og at de ser en stor oppside i norsk tech om dagen.

– Besøket var en stor suksess – og utbyttet gikk begge veier. En global aktør som Infosys er helt avhengig av å komme i kontakt med teknologiutvikling og innovasjonen som skjer i oppstartsbedrifter, forklarer Liv Freihow.

– De norske bedriftene som var med drar på sin side nytte av kompetansen og mulighet for kapital og markedsadgang som Infosys kan tilby. Det var utrolig proffe presentasjoner og gode diskusjoner i alle møtene. Vi har all grunn til å være stolt av IT-løsninger som utvikles av norske selskaper. Nivået var høyt og det bekreftet Infosys, sier Freihow.

 

Yusuf Bashir, Uday Disley fra Infosys og LIv Freihow, IKT-Norge tar seg en fortjent pause mellom presentasjonene.
Yusuf Bashir, Uday Disley fra Infosys og LIv Freihow, IKT-Norge tar seg en fortjent pause mellom presentasjonene. Faksimile fra Finansavisen.