Her finner du oversikten over IKT-Norges aktiviteter under OIW 2017.

skjermbilde 2017 09 19 kl 15 53 51

Girl Tech Fest

For tredje året på rad arrangeres Girl Tech Fest under Oslo Innovation Week. En hel dag hvor jenter i alderen ni til ti år leker seg gjennom verksteder for å lære og utforske hva teknologi kan brukes til. Vi vet at interesse for teknologi bør sås tidlig som mulig for at jentene skal få lyst til å lære mer. Girl Tech Fest skal være et inspirerende steg på veien.

I fjor samlet vi 300 jenter til en hel dag med magisk teknisk morro, og vi gleder oss til å ta i mot enda flere i år! Girl Tech Fest arrangeres av Jenter Koder, et samarbeid mellom Deichmanske hovedbibliotek Oslo, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, TENK – Tech-Nettverket for kvinner, Norway Makers, ODA og IKT-Norge.

Tid: Tirsdag 26/09. Kl 09:00 – 14:00

Sted: Deichmanske hovedbibliotek, Oslo

100 pitches (fintech)

Kahoot, Xeneta, No Isolation og Unacast, hvilket selskap vil bli det neste? På “100 pitches” vil våre 100 mest talentfulle og lovende fintech-startups konkurrere. IKT-Norge og The Factory er sammen om å ha regi på semifinalen, hvor vår direktør for næringspolitikk Liv Freihow leder seansen, mens IKT-Norges direktør for næringsutvikling Fredrik Syversen, sitter i juryen. Konkurransen som leder til avsluttende finalepitch i oktober. Er du nysgjerrig på 100 pitches, kan du lese mer her.

Tid: Tirsdag 26.09, kl 09:00 – 21:00

Sted: Vippa

DNB NXT 2017

NXT er Norges største og mest innflytelsesrike møteplass for investorer og entreprenører. Her møtes foredragsholdere med brennende engasjement, som vil dele av sine erfaringer. Her foregår også den store finalen på “100 pitches” og InnovationBar. Vår direktør for næringspolitikk Liv Freihow skal delta i debatt.

Ta en titt på noen av suksesshistoriene, deltakerne og forrige års innledere, mens OIW girer opp til lanseringen av årets program.

Tid: Torsdag 28.09, kl. 11:00 – 19:00

Sted: DNB Bjørvika

Co-innovating smarter cities

Bli med på en framtidsrettet sesjon om hvordan smarte byer og samfunn vil formes. Hva er hovedutfordringene? Hvilke startups-muligheter ligger her? Hvordan redesigner vi produkter og tjenester slik at de kan svare på nye behov og nye forbruksmønstre i det som går under navnet hyper-byer?

IKT-Norges direktør for internett og nye medier Torgeir Waterhouse, løfter sikkerhetsperspektivet inn i debatten med sin innledning: “Security and Privacy of the smart societies”.

Tid: Onsdag 27/09, kl 12:00 – 16:00

Sted: Sentralen

Nordic Edtech Humanitarian Challenge

Hvordan kan partnerskap mellom humanitære organisasjoner og den nordiske edtech industrien sikre at viktige teknologiske læringsverktøy gjøres tilgjengelig for mennesker som bor i konflikt- og kriseområder?

Bli med! Er du designer, student, flyktning eller har du en idé du vil dele? Her møtes nordiske edtech-selskaper for å løse globale utfordringer.

Tid: Onsdag 27/09, kl 09:00 – 16:00

Sted: Salt, Festningsallmenningen

Arrangeres av Oslo Edtech Cluster, Innovasjon Norge, IKT-Norge og Pure Consulting.

IKT-Norge @Oslo & Friends

Tøyen StartUp Village (TSV) er en en oppstartslandsby på Tøyen i Oslo som tilbyr plasser i et nyskapende gründermiljø. TSV åpnet i april 2017 og består nå av 27 startups og entreprenører som jobber med alt fra stordata, arkitektur, app-utvikling, web-design og utvikling av våre neste velferdstjenester, for å nevne noe.

Introduksjon: Fredrik Syversen, IKT-Norge/Tøyen Startup Village – Hva ønsker vi å oppnå?

Presentasjoner av NyBy og Too Good To Go.

Tin Phan, arkitekt (Gattaca) – har undersøkt og deltatt i planleggingen av en håndfull co-working spaces i Oslo, og gjort interessante funn. Paneldebatt mellom Tin Phan, byrådssektretær i Oslo Bettina Thorvik, Obos og USBL. Les mer om arrangementet her.

Tid: Onsdag 27/09, kl. 12:30 – 15:00

Sted: SALT Art – Music, Festningsallmenningen

Digitalization: How to succeed with cross-border cooperation in ICT?

IKT-Norges adm.dir. Heidi Austlid innleder om “What are the most important digital trends and how can Norway succeed with digitalization?”, etterfulgt av to paneldebatter om muligheter og risiko knyttet til internasjonalt IT-samarbeid. Representanter fra norsk IT-næring med erfaring fra internasjonalt samarbeid deler sine vurderinger og råd om hvordan å lykkes.

Debatt 1: What are the opportunities and risks with cross-border cooperation in ICT?

I panelet: Arne Mjøs, CEO Itera, Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant for Høyre, Torstein Tvedt Solberg, stortingsrepresentant (AP), og Thushara WIjewardena, Chief Project Officer i Tiqri.

Moderator: Roger Schjerva, sjeføkonom IKT-Norge.

Debatt 2: How to succeed with international cooperation in ICT?

I panelet: Jeanette Rønne, Business Controller i Evry, Olga Afanasyeva, leder for Ukrainian Venture Capital and Private Equity Association, Pål Wien Espen, Special Councel Wikborg Rein og Sondre Malde Pedersen, Entrepreneur og Business Developer.

Tid: Torsdag 28/09, kl. 17:00 – 20:00 (B2B fra19.00)

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3