Dataforeningen hadde onsdag 25. november sin årlige konferanse Rosing med tradisjonell utdeling av priser. I år markerte seg IKT-Norge sterkt blant de nominerte og blant de som vann.

Rosingakademiets Markeringspris

IKT-Norges Per Morten Hoff ble tildelt Rosingakademiets Markeringspris.

I juryens begrunnelsePM.Hoff.Rosingprisen heter det «at Hoff, gjennom en årrekke har satt IKT-næringen og digitalisering på dagsordenen og vært fyrtårn for å fremme  IKT-næringens interesser.»

Per Morten Hoff har vært ansatt i IKT-Norge siden 1988 og  ble utnevnt til generalsekretær i 1989. Nå innehar han en stilling som spesial rådgiver i IKT-Norge.

Hoff uttrykte stor takknemmelighet og ydmykhet over å få prisen. Hoff sa i sin takketale at det har vært en lang og hard kamp for å sette IT-næringen og digitalisering på dagsordenen. For å fremme næringen og den enorme kraft som ligger i IT som teknologi, har det faktisk vært en fordel, ikke å være teknolog. Det har vært nødvendig å forenkle budskapet og sette det på spissen, mente Hoff.

Hoff fortsatte i sin tale:

– Det har skaffet meg både motstand og klapp på skulderen under veis, men det har vært helt nødvendig å være på for at vi skulle bli hørt og lagt merke til. Jeg har i en periode følt som en geriljakriger som har måttet ta gatehjørne for gatehjørne.  Nå er IT Norges viktigste næring – viktig i kraft av egen størrelse og spesielt viktig fordi vår næring bidrar til å gjøre andre næringer konkurransedyktig og offentlig sektor mer effektiv. Det har vært fantastisk å kunne jobbe med en næring som har vært i en slik rivende utvikling over så mange år og kunne følge næringen så tett. Rosingprisen er en inspirasjon til å jobbe videre med å øke anseelsen til IT-næringen og få frem budskapet. Nå snakker hele Europa om Industri 4.0 og hvordan digitalisering skal øke konkurransekraften til Europeisk industri og næringsliv. IKT-Norge har nylig tatt initiativ til en nasjonal satsing på Industri 4.0 og jeg tror dette vil åpne både nye dører og ikke minst betydningen av IKT som en av Norges viktigste næringer.

Årets Girl Geek prisen

Årets Girl Geek prisen gikk til Lær Kidsa Koding et prosjekt som har etablert over 2400 frivillige for å lære barn koding. Mens programmering for en del år siden mest var en greie som gutter holdt på med er det i dag opp mot 50% jenter som deltar på noen av kursene.  IKT-Norge har investert mye i prosjektet Lær Kidsa Koding og Torgeir Waterhouse som har vært en av ildsjelene helt siden starten, mottok prisen sammen med Simen Sommerfeldt fra Bouvet og  Helge Aastad fra Geodata. I takketalen ble det gitt en spesiell honnør til alle de frivillige som stiller opp for prosjektet. I denne kategorien var også Heidi Austlid adm. dir. i IKT-Norge nominert.

GirlGeek til LKK

Øvrige priser

Sikkerhetsprisen gikk til IKT-Norge medlemmet Crypho og Årets IT-leder ble Kjell Rusti fra Sopra Steria som delte prisen med Gunnar Bowim fra NTNU.

I tillegg til de lykkelige vinnerne fant man bland de nominerte til de forskjellige prisene mange IKT-Norge medlemmer og det gjør oss veldig stolt.