Lær Kidsa Koding (LKK) er en frivillig bevegelse som arbeider for at barn skal få lov til å bli skapere, og ikke bare forbrukere av digital teknologi. Vi er veldig glade for å få ha LKK med på laget som partner under Arendalsuka 2018!

kopi av lkk logo url negativ farge1

LKK har over 160 kodeklubber i Norge, og er et aktivt lærernettverk som bistår myndighetene med undervisningsmateriell og kursing av lærere.

– Vårt fremste mål er å bistå utdanningsmyndighetene og skoleeierne med å innføre koding i skolen, forteller Simen Sommerfeldt. Han koordinerer bevegelsen sammen med Torgeir Waterhouse og Helge Astad.

Hvorfor Arendalsuka?

LKK ønsker å sette søkelys på problemstillinger som bremser regjeringens ambisjon om å innføre undervisning i koding i grunnskolen.

–  Vi har samlet et unikt nettverk av lærere og andre frivillige som har erfaring fra å innføre koding i skolen i Norge, og som dermed kan bistå myndighetene med verdifull innsikt. Arendalsuka er forøvrig en arena hvor vi kan treffe og påvirke beslutningstagere og rådgivere, sier Sommerfeldt.

LKK har flere forventninger til Arendalsuka, som blant annet innebærer å fremme behovet for å lære barn koding.

– Vi håper dessuten å utvide nettverket vårt, lære noen kommunesjefer og andre ledere litt om programmering, og å sanke nyttig informasjon som gjør oss bedre i stand til å navigere fremover, sier han.

Kodekurs og kommunefokus

Under Arendalsuka inviterer LKK til to arrangementer.

Vi inviterer ledere i offentlig og privat sektor til en times opplæring i koding, slik at de forstår hva dette dreier seg om, sier Sommerfeldt.

LKK arrangerer også debatt med mål om å belyse hva som må til for at skoleeiere skal innføre koding i skolen i sin kommune.

– I panelet inviterer vi fremtredende politikere, ledere i kommunal sektor og lærere. Målet er å anskueliggjøre hindringene for undervisning i koding på lokalt nivå, og drøfte hva som kan gjøres for å avhjelpe disse. Vi vil også vise frem eksempler på kommuner som har klart det, avslutter han.

Se fullstendig oversikt over IKT-Norges arrangementer under Arendalsuka