Det er med stor sorg vi i helgen mottok beskjeden om Jørgen Myrlands plutselige bortgang.

Foto lånt av digi.no
Foto lånt av digi.no

Jørgen Myrland vil minnes som en initiativrik og kunnskapsrik samarbeidspartner med stort hjerte og mye engasjement for IKT-næringen.  Alltid interessert, alltid villig til å påta seg oppgaver og alltid løsningsorientert. Jørgen var en stor kapasitet for norsk IKT-næring og med sitt nærvær og engasjement har han i sterk grad  bidratt til å løfte IKT-næringens betydning for verdiskaping og omstilling av Norge. Han bidro alltid med kloke råd og betydelig innsikt langt utover eget virke.

Jørgen Myrland ledet Cisco Norge i over 12 år.

Da han gikk av i Cisco for snart ett år siden, hadde han vært nasjonal leder for et Cisco-selskap lengre enn noen andre i det store internasjonale konsernet. Da Jørgen Myrland overtok  som leder i Cisco Norge i 2003 hadde selskapet 50 ansatte. Da han trakk seg tilbake var det 500 ansatte. Cisco har hatt en fremragende utvikling i Norge under Jørgen Myrlands ledelse. Han var høyt verdsatt hos ansatte og hos krevende kunder. Jørgen Myrland innførte en moderne lederstil i Cisco og han evnet å gi stor tillit og frihet til sine ansatte. Cisco ble under Jørgen Myrlands ledelse flere ganger kåret til en av de beste arbeidsplassene i Norge.

 

Jørgen Myrland  satt i IKT-Norges styre i perioden 2011-2016 og var også mentor i IKT-Norges talentutviklingsprogram Od@. Jørgen hadde i over 30 år lederstillinger innen IKT-næringen.  Blant annet  i Cisco, Sun Microsystems, Oracle og IBM. Det siste året engasjerte han seg sterkt i norske start-ups og var en svært kjærkommen sparringspartner og støttespiller for gründere.

En markant skikkelse har gått tapt i norsk IKT-næring  og vi er mange som vil savne Jørgen Myrland. Vi lyser fred over hans minne, og våre tanker går til hans nærmeste.

Heidi Austlid og Per Morten Hoff