Arbeiderpartiet tar nå tech inn i valgkampen. Man ønsker nemlig at alle 4. klassinger i Oslo skal få mulighet å lære enkel programmering gjennom aktivitetsskolen, AKS.

– IKT-Norge synes selvsagt at det er veldig gøy at et parti nå står frem og løfter programmering i skolen som et av sine forslag. Honnør til Arbeiderpartiet for det, sier Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier og en av initiativtakerne for Lær Kidsa Koding.

Raymond Johansen, Ap, sier til Kampanje at budsjettet er satt til 4 millioner kroner og skal i hovedsak gå til de 10. klassinger man ønsker som instruktører.

At interessen for Lær Kids Koding er stort bland alle partier er noe som Torgeir Waterhuse løfter frem men foreløpig er det bare Ap som utformet et konkret forslag.

Waterhouse sier til Kampanje;

– Vi har vært i kontakt med flere partier, og de fleste viser god interesse, men jeg tror det som har vært utfordringen for mange har vært å gå fra å erkjenne at dette er viktig til å omsette det i handling. Det er kjempebra at Ap som det første partiet har kommet ut og sagt dette, også håper selvfølgelig jeg som driver LKK og jobber for dette hver dag, at flere partier tar etter.

– Det er jo som regel sånn i politikken at noen går foran, også følger de andre etter når de ser at det er et godt initiativ.

Waterhouse avslutter intervjuen med Kampanje gjennom å sende en passning til de andre partiene;

– Alle rekker å forplikte seg til dette før valget, ikke noe problem. Og trenger noe noen råd, innspill, tips eller hjelp så er det bare å ta kontakt så skal de få det veldig kjapt. Vi skal gi alle de innspillene de trenger for å utforme et konkret forslag.

Les mer om Ap´s forslag på Kampanje.com og 3in.no.