Teknologiskulen

I november skal alle lærere på 4. til 7. trinn i Ulstein Kommune på kodekurs. I desember skal alle elevene være med på Kodetimen. Dette er bare begynnelsen på hva man kaller for “Teknologiskulen”.

Fredag 30. november, inviterte man til informasjonsmøte i Ulsteinsvik. Ordfører Knut Erik Engh(Frp) hilste velkommen med orden – Nyskaping er blitt ein kultur i Ulstein.

Gry Nordahl, kommunalsjef for oppvekst i Ulstein kommune sier i en kommentar:

– Vi ønskjer at grunnskulen i Ulstein skal vere ein verkstad for utprøving og fornying gjennom bruk av ny teknologi og varierte opplæringsformer. Vi har under utarbeiding ein plan for innhald i undervisninga i Ulsteinskulen knytt til teknisk opplæring, teknologiutvikling og digitalisering.

Hun mener og at det er viktig at ikke kun bruke pc-en som en skrivemaskin og til å spille spill men at elevene skal forstå oppbygging av spill og at de skal kunne å bygge selv. Hun ønsker at elevene skal lære koding og etter hvert kunne bygge både robotar og droner.

Regien på opplegget i Ulstein kommune er det Lær Kidsa Koding som ligger bak. Torgeir Waterhouse, koordinator Lær Kidsa Koding og direktør for internett og nye medier i IKT-Norge synes at dette er kjempebra.

– Det handlar om å tørre å vere først. Koding vil gi en opplevelse av å være skapende i steden før å bare være brukere. Eleverne blir gode på problemløsing, samarbeid og presis kommunikasjon.

Les mer om Ulstein Kommune i Sunnmørsposten og på kidsakoder.no

 

Fremgangsplanen for Ulstein kommune ser for øyeblikket slik ut:

2015:

  • November: Rektormøte med Lær Kidsa Koding
  • November: Kodekurs for alle lærere på mellomtrinnet
  • Desember: Alle elever i 4.-7.klasse deltar på Kodetimen

2016:

  • Vår: Søke deltagelse i pilotprosjektet valgfag i programmering på ungdomsskolen
  • Vår: Temauke med programmering for alle elever på mellomtrinnet
  • Vår: Koding som en del av valgfaget “Teknologi i praksis” på ungdomsskolen

Kilde: kidsakoder.no