Den nordiske matematikkkonkurransen tegner til å bli en stor suksess i år igjen. Kikora satte seg som mål å doble antallet løste oppgaver fra 2014, da resultatet ble 2,2 millioner løste oppgaver.

I Norge, Sverige og Danmark har elever fra 5. trinn og ut videregående skole allerede 7. mai løst over 2 millioner oppgaver. Dette tegner godt for konkurransens fortsettelse.

MatteMaraton er «42 km hoderegning» basert på en skybasert tjeneste som gir en virtuell hinderløype gjennom bla “Divisjonsdalen”, “Brøkberget” og “Ukjent utmark”.

Matte-maraton elever 2Innspurten vil basere seg på praktisk matematikk med utgangspunkt i dagsaktuelle hendelser. Disse oppgavene legges først ut 20. mai. Oppgavene er sentrert rundt hoderegning og forståelse av tall og matematiske begreper og gir en god repetisjon av pensum i den siste tiden før prøver og eksamen. Elevene konkurrerer på sitt kunnskapsnivå med oppgaver tilpasset lærerplanen.

Tilgang på oppgaver gis ut gratis. Alle som gjennomfører er med i trekningen av Microsoft Surface 3 nettbrett, i tillegg kan man vinne klassekonkurranse som ender i en nasjonal finaledag og delta i instagramkonkurranse hvor Atea deler ut kinobilletter.

Johan K. Vik, daglig leder i Kikora, forteller at det stadig kommer inn positive historier fra lærere og elever som er i gang med konkurransen:”Det skapes lokalt engasjement med interne skolekonkurranser, trinn mot trinn eller klasse mot klasse. Skolene sender utfordringer på tvers av kommunegrenser.”

”MatteMaraton er ment som en spennende og litt annerledes måte å repetere på,” fortsetter Vik og forteller at man nå kan følge antall løste oppgaver direkte på www.mattemaraton.no.

Foldenes Skule i Fjell kommune utenfor Bergen var av de som var raskest i gang. De hadde per 5. mai løst hele 39 417 oppgaver.

”Premieringen er sekundært i motivasjonen hos elevene” sier Inge Fagerli på Foldenes Skule i Fjell kommune utenfor Bergen. ”Det er å få yte sitt absolutt beste og måles på landsbasis som motiverer elevene mine mest. De får hurtige tilbakemeldinger i verktøyet og vet derfor at de lykkes.”