Forside_NEO_edited-1IKT-Norge gir deg en unik blanding av ledelse, innovasjon, IKT og en politisk debatt, med temaet ”Hvordan kan Norge bli verdens smarteste nasjon?» Dette må du ikke gå glipp av!

Tirsdag 23. april organiserer IKT-Norge et heldundrende seminar om ”Norge etter oljen”, NEO2013.  I bare noen få timer kan du høre noen av verdens og Norges mest ettertraktede foredragsholdere og politikere som gir sitt syn på hvordan Norge kan bli verdens smarteste nasjon. Etter foredragene fortsetter seansen med en knakende god partilederdebatt, hvor politikerne utfordres å svare på hvordan IKT kan effektivisere Norge.

Meld deg på her

Se hele programmet her.

Her er foredragsholdere du kan høre 23. april (klikk på navnene for å få mer informasjon om dem):

Morten T. Hansen
Morten T. Hansen

Morten T. Hansen

”Kan Norge velge å bli stor i verden?»

Nordmannen som gjør suksess i USA. Morten T. Hansen er en av verdens mest ettertraktede foredragsholdere, og sjeldent han kommer til hjemmelandet. Du leste kanskje om ham i DN lørdag 9. mars? Han er mannen bak boken ”Great by Choice” som topper listene i USA over business-litteratur. Hansen rådgir store internasjonale selskaper som Apple, Intel, Deutche Bank m.fl., og IKT-Norge gir deg ham live på scenen på NEO2013.

Craig_litenCraig Shank, Microsoft

”Hvorfor Microsoft ser på Norden”

Craig Shank, Vice President International Government Affairs i Microsoft kommer for å fortelle om Nordic Stars, eller hvorfor Microsoft har et spesielt godt øye til nordiske selskaper. Hva er årsakene til at IKT-sektoren på våre kanter er sterkere enn i resten av Europa, og hvordan kan dette fortsatt stimuleres så samfunnet nyter godt av ringvirkningene?

David_Mothander_Google_150
David Mothander

David Mothander, Google


”Internettets vidunderlige samfunnspåvirkning”

David Mothander er Nordic Policy Counsel hos Google med fokus på internetts vidundre og dets økonomiske, kulturelle og sosiale samfunnspåvirkning og regelverket rundt disse. Han presenterer en helt ny undersøkelse som Google har gjort om digital verdiskaping og potensiale.

Rustberggard_150
Bjørn Rustberggard

Bjørn Rustberggard, Wevideo

”Norsk ikt-suksess i Silicon Valley”

Bjørn Rustberggard forteller om hvordan han som gründer i Wevideo har greid å etablere seg på rekordtid i USA hente inn 20 mill. dollar i investeringsmidler. Hvordan kan en liten norsk aktør fra Bryn i Oslo gjøre suksess i Silicon Valley i USA? Hva må til for at flere skal lykkes og vi som nasjon skal bli smartere?

 

Jonathan Medved
Jonathan Medved

Jonathan Medved, OurCrowd

”Crowdfunding som innovativ såkornkapital”

Jonathan Medved er en serieentreprenør og venture kapitalist. Medved er i dag grunnlegger og administrerende direktør i OurCrowd, en ny crowdfunding-organisasjon for akkrediterte investorer og businessengler med fokus på å investere i israelske startups. Tittelen på presentasjonen hans er “Lessons learned from US-Israel technology and VC bridge”.

Partilederdebatt

”Hva skal vi leve av? Hvordan kan vi bli best?”

Deltagere i debatten: Næringsminister Trond Giske, Arbeiderpartiet; partileder Trine Skei Grande, Venstre, partileder Siv Jensen, Frp, stortingspolitiker Per Olaf Lundteigen, Senterpartiet, stortingspolitiker Lars Myraune, Høyre, stortingspolitiker Øyvind Håbrekke, Krf og Torgeir Knag Fylkesnes, SVs førstekandidat i Troms.

Vi avslutter med en partilederdebatt med Norges topp-politikere. Vi stiller dem spørsmålet: Kan Norge kan bli verdens smarteste nasjon? Det er mye snakk om at vi må jobbe lenger, at skattene må øke eller velferden minkes, men ingen spør om vi ikke kan jobbe smartere og organisere oss smartere. Danmark kutter offentlige utgifter med 12 mrd., ved hjelp av smarte IKT-løsninger, fordi de må. Er effektivisering av offentlig sektor fredet i Norge? Dette skal politikerne få svare på på NEO2013.

Meld deg på her

Seminaret er i forbindelse med IKT-Norges generalforsamling, men er åpent for alle interesserte.